Societat
Balears 03/07/2013

Les Illes Balears són la tercera comunitat que pitjor aplica la Llei de Dependència

Segons l'Observatori de la Dependència just queden en més mal lloc València i Canàries

ARA Balears/EFE
1 min

L'últim dictamen publicat per l'Observatori de la Dependència afirma que 20.605 persones ja han deixat de rebre l'atenció que garanteix la llei. València, Canàries i Balears, per aquest ordre, són les tres comunitats amb pitjor puntuació a diferència de Castella i Lleó, el País Basc i La Rioja, són les capdavanteres.

L'Observatori assegura que la llei afecta més d'un milió de persones i que només reben l'atenció adequada 748.000. És la pitjor dada des de què l'Observatori va començar a analitzar les dades del Sistema per l' Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD) el 2008. La majoria de les comunitats ha empitjorat respecte l'any anterior, només Castella i Lleó, el País Basc i Cantàbria han millorat apujant la puntuació.

A Espanya el nombre de dependents amb prestació s'ha reduït en els últims sis mesos en 12.438 persones. Això suposa que cada dia 70 beneficiaris són "expulsats" del sistema. El president de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials diu que "la Llei de Dependència és una crua realitat". Tanmateix, ha criticat les retallades "cruels" i espera "el pitjor" perquè assegura que el Ministeri vol que les persones dependents escullin entre tenir ajuda al domicili o assistir a un centre de dia.

El president de l'Associació assegura que amb la "demolició controlada" de la llei s'han perdut uns 2.000 llocs de treball sense comptar als cuidadors no professionals.

stats