Balears 14/12/2016

Huertas, Seijas i Bachiller, al notari per salvar l'expulsió

Els expedientats de Podem asseguren haver trobat proves que podrien suposar la nul·litat de l'expedient disciplinari

Jaume Vinyas
2 min
La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i la diputada Montse Seijas, en imatge d'arxiu, al Parlament.

PalmaUna darrera carta per evitar l'expulsió definitiva. La presidenta del Parlament, Xelo Huertas; la diputada, Montse Seijas; i el secretari d'Acció Institucional, Daniel Bachiller, haurien trobat proves que podrien suposar la nul·litat del procés disciplinari que se'ls va obrir el dia 7 de novembre, per haver infringit suposadament el codi ètic de la formació.

Segons ha explicat Seijas, en el document que els va remetre el Comitè de garanties autonòmic, on se'ls comunicava l'expulsió del partit, hi ha rastres que indiquen que aquest havia estat enviat prèviament des del Comitè estatal de garanties, concretament per part del seu president, Pablo Fernández. Fernández va ser precisament el membre de l'estructura estatal del partit que va participar en la roda de premsa de dia 7 de novembre, on es van explicar els motius pels quals s'obrien els expedients disciplinaris.

Seijas considera que aquesta circumstància és indicativa que la formació no ha estat fidel al "garantisme" del mecanisme d'expulsió que estableix que el Comitè autonòmic ha de resoldre les al·legacions i, posteriorment, ho ha de fer l'estatal, en cas de recurs. "La resposta a les al·legacions va arribar cuinada des de la direcció estatal", ha denunciat.

L'encara diputada de Podem ha assegurat que va trobar aquestes proves de casualitat i que ho va comunicar a Huertas i Bachiller, que haurien trobat els mateixos rastres. Tots tres aniran, aquest dijous, a registrar un escrit davant del notari per exposar els fets que formaran part, molt probablement, ha dit, dels escrits d'al·legacions contra l'expulsió que poden presentar fins a aquest divendres.

"Hem de netejar Podem"

Seijas ha afegit, a més, que diversos membres expulsats en altres comunitats autònomes s'han posat en contacte amb ella per posar en comú les queixes sobre la suposada arbitrarietat amb la qual estaria actuant, en general, el Comitè estatal de garanties. Els afectats, ha dit, no descarten preparar un document comú per presentar-lo al congrés estatal de la formació, conegut com a Vistalegre II, i que s'ha de celebrar a principis de febrer.

"Hem de netejar Podem d'aquest tipus de gent", ha assenyalat Seijas, que ha afegit que té el suport de la militància de Menorca, l'illa a través de la qual va obtenir l'escó, tot i que ha admès que fa temps que no xerra amb la diputada al Congrés, Mae de la Concha, també menorquina.

stats