TRIBUTS
Balears 07/04/2017

Hisenda preveu ingressar 73 milions amb la campanya de la renda a les Balears

Gairebé 15.000 persones han presentat la seva declaració des de dimecres

Carmen Buades
2 min
L’Agència Tributària calcula que, per a la campanya del 2016, es rebran unes 500.000 declaracions.

PalmaL’Agència Tributària de les Illes Balears espera tancar la campanya de la renda del 2016 amb un saldo positiu de 73 milions d’euros, un superàvit que es produeix històricament a les campanyes de l’Arxipèlag, però que enguany representarà un increment del 30% respecte del 2015. Segons els càlculs d’Hisenda, en total sortiran durant aquests mesos a tornar declaracions per un valor de 253 milions d’euros, mentre que les declaracions amb un resultat a ingressar a l’erari públic arribaran als 326.

S’espera que facin la seva declaració unes 500.000 persones a les Balears, fet que representa un 1% més que durant la campanya del 2015. Aproximadament el 70% de les declaracions que es presentin sortiran a tornar (346.200), mentre que el 30% demanaran al contribuent que aporti a l’Agència Tributària (135.500 declaracions).

Margarita Hernández, responsable de la dependència autonòmica de l’Agència Tributària, va explicar ahir que durant les primeres 72 hores de la campanya es varen presentar ja 14.783 declaracions. D’aquestes, més de 13.000 (el 88%) varen sortir a tornar, mentre que les 1.500 restants varen sortir a ingressar.

Ahir al matí ja s’havien fet 2.738 devolucions a contribuents per un import d’1,26 milions d’euros i Hernández va explicar que durant el dia s’esperava fer-ne 5.321 més, de manera que s’arribaria al cap de setmana amb 3,8 milions d’euros més en devolucions. Amb més de 8.000, l’Agència Tributària ja hauria fet front al 55% de les declaracions presentades amb resultat a tornar.

Renda web

Enguany es generalitza l’ús de la renda web per la desaparició del programa Padre i, segons va explicar el delegat especial de l’Agència Tributària a les Balears, Arnau Cañellas, ha de servir com a “eina universal per a tots els tràmits”.

Es podrà accedir a tots els serveis des de qualsevol dispositiu i, a més, “la renda web permetrà, per primera vegada, la rectificació”. En cas d’haver de pagar menys o en cas que Hisenda hagi de tornar més, es podrà fer telemàticament la rectificació.

A més a més, des de l’Agència Tributària s’ha creat un pla pilot per a aquelles persones que demanin cita a través del web i no trobin cap espai disponible. Amb el canvi, se’ls oferirà l’opció de donar la seva disponibilitat per tal de rebre una cridada telefònica que els solucioni els tràmits.

Hernández va explicar ahir que les dates clau que han de tenir en ment els contribuents són les següents: el 4 de maig, el primer dia en què es pot demanar cita; l’11 de maig, quan comença la campanya de la renda presencial; el 26 de juny, que és el darrer dia per demanar la domiciliació; i el 30 de juny, moment en què acaba la campanya.

Si bé l’Agència Tributària no té previstes “grans novetats” per a enguany, Cañellas va explicar que de moment no s’han produït incidències de saturació al web durant els primers dies de la campanya i els problemes han estat “insignificants”.

Hernández va recordar que no només s’ha obert per declarar l’IRPF, sinó que també està en marxa el període de declaració de l’impost de patrimoni, en què s’espera que hi hagi un 3% de declarants més que el 2015 (unes 7.700 persones) i que s’ingressin uns 70 milions d’euros, un 5% més que a la campanya anterior.

stats