Balears 10/04/2017

Hila: "Optaré per Susana Díaz perquè el partit necessita una líder que guanyi eleccions"

El batle de Palma ha confirmat aquest matí el seu suport a la presidenta andalusa a les primàries socialistes

Ara Balears
2 min
José Hila, batle de Palma. / I. BUJ

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha confirmat el seu suport a la candidatura de Susana Díaz a les primàries socialistes. En una entrevista al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio ha assegurat que ell vol "unitat política a Balears", però que des del punt de vista personal es decanta per l'andalusa.

"Necessitam un lideratge fort i també una persona que guanyi eleccions. I aquesta és Susana Díaz", ha dit Hila. Tanmateix, ha remarcat que "guanyi qui guanyi, d'endemà serà el meu secretari general". El batle de Palma ha estat dels darrers a posicionar-se entre els socialistes de les Illes i creu que les diferències entre dirigents són les mateixes que hi ha entre la militància en unes primàries a l'hora d'escollir la Secretaria General.

José Hila ha aprofitat l'entrevista per fer balanç del seu període de legislatura i garantir el relleu d'Antoni Noguera al càrrec d'aquí a dos mesos. A més, ha intentat corregir les desavinences que es van mostrar la setmana passada en el tema dels lloguers turístics a Ciutat. "Noguera va donar una opinió personal, la decisió del Govern es va consensuar quan hi vam presentar les al·legacions", ha dit.

"La ciutat és molt diversa i per tant la regulació ha de ser igual de diversa", ha afegit Hila, qui creu que la decisió que es prengui ha de ser amb una "base informada" i amb la premissa al cap que "el lloguer vacacional permet a moltes famílies arribar a final de mes".

Per altra banda, ha reafirmat la posició de l'Ajuntament davant el conflicte amb els Bombers de Palma i ha avisat que no farà de mediador. "Jo ja vaig ser regidor de Funció Pública i no ho tornaré a ser; hi puc intervenir puntualment, però no em toca aquest paper", ha dit. Hila ha remarcat que des del Consistori volen negociar, però que els Bombers "han fet tres o quatre accions que no tenen sentit i que no els ajuden a les negociacions".

stats