Balears 14/08/2015

Gual de Torrella assumeix l'Autoritat Portuària

El seu nomenament ha estat publicat avui al BOE tot i el rebuig mostrat per Podem

Ara Balears
1 min
Gual de Torrella fou president de la Cambra de Comerç fins el 2013 / ISAAC BUJ

PalmaJoan Gual de Torrella ja és el nou president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB). El seu nomenament ha estat publicat avui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i substitueix el fins ara president, Alberto Pons.

Gual de Torrella (Palma, 1956) és llicenciat en Empresarials i ha gestionat una empresa dedicada a la restauració, però si es va donar a conèixer per un fet és per haver presidit des de 2006 fins al 2013 la Cambra de Comerç de Mallorca.

Ara passarà a ser el màxim responsable de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears, un ens amb personalitat jurídica i patrimoni propi, que és independent de l'Estat i que té plena capacitat per obrar, tot i que aquests ens estan agrupats al voltant d'un òrgan que depèn del Ministeri de Foment, Ports de l'Estat. A les Illes gestiona els cinc ports considerats d'interès general: Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i la Savina.

Aquest nomenament, a proposta del Consolat, no va agradar gens a Podem, que titllà Gual de Torella de "casta oligàrquica".

stats