Balears 16/07/2015

Govern i UIB acorden recuperar el model lingüístic a IB3

Aquest dijous ha tingut lloc la primera reunió entre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i la universitat

Efe
2 min

PalmaEl Govern i la Universitat de les Illes Balears han acordat recuperar el model lingüístic, restablir el llibre d'estil de la UIB per a la radiotelevisió pública IB3 i crear una comissió mixta que serveixi de pont en assessorament.

L'executiu ha informat que aquest dijous ha tingut lloc la primera reunió entre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i la UIB, en la qual el tema principal ha estat la recuperació del model lingüístic de la Universitat a l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (IB3).

La consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperanza Camps, ha valorat la trobada perquè "la UIB està totalment oberta a recuperar l'autoritat en matèria lingüística, una autoritat que no hauria d'haver perdut".

El tema prioritari de la reunió ha estat tornar el més aviat possible al model lingüístic de la UIB i aplicar-lo a IB3.

En aquest sentit, s'han acordat quinsels passos immediats que es faran en aquesta matèria.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha assenyalat que "ha estat una primera reunió molt positiva i favorable per començar a establir relacions que es basaran en la voluntat de treballar junts i recuperar l'autoritat lingüística de la UIB".

La comissió mixta d'assessorament lingüístic estarà formada per la UIB i el departament de Filologia Catalana i Lingüística General.

A la trobada han assistit, per part de la universitat, el rector, Llorenç Huguet; la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí; el director del departament de Filologia Catalana i Lingüística General, Joan Antoni Mesquida, i el cap de Servei de Biblioteca i Documentació, Miguel Pastor.

En la trobada també s'han tractat altres temes, com la voluntat comuna de convocar de nou el Consell social de la llengua catalana i tractar conjuntament temes de caràcter cultural que es concretaran amb la Direcció General de Cultura en properes trobades.

stats