Balears 06/10/2017

El Govern es personarà com a acusació del cas Cursach

Es descarta, de moment, el cessament de Carbonell perquè no hi ha "acusacions concretes" contra ella

Carmen Buades
2 min
La portaveu del Govern, Pilar Costa, aquest divendres.

PalmaL'Advocacia de la Comunitat es personarà com a acusació en el cas Cursach després que aquesta setmana el sumari del cas revelàs presumptes tractes de favor per part de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme al grup empresarial del magnat de la nit. Segons recull el jutge instructor de la causa, diversos funcionaris de l'àrea de Turisme haurien accelerat els tràmits de concessió de llicències per a Megapark i BCM, propietat de Tolo Cursach.

Des de la Conselleria expliquen que al setembre es van detectar expedients "que havien estat amagats dins d'un calaix" i que es van fer arribar a la Fiscalia. Aquest divendres, la portaveu del Govern, Pilar Costa, ha afirmat que, alhora, es va demanar a l'Advocacia que valoràs personar-s'hi com a acusació per "defensar els interessos de la Comunitat".

El sumari també implica, a partir de l'enregistrament de cridades telefòniques, la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, qui hi podria haver intervingut directament per agilitar els procediments que permetrien al grup empresarial fer obres a les seves instal·lacions (només permeses durant l'hivern i, a més, a punt de ser prohibides per la derogació d'alguns articles de la llei Delgado).

Sobre aquest tema, Costa ha afirmat que "fins on sabem i, pel que ens consta, no hi ha una acusació concreta" contra Carbonell i, per tant, de moment no es plantegen demanar-ne el cessament. De fet, la mateixa Carbonell ja va assegurar que no dimitiria perquè va tractar Tolo Sbert, la mà dreta de Cursach, com "qualsevol altre ciutadà".. No obstant això, ha recordat que des del Govern i des de l'Advocacia "es defensaran sempre els interessos de la Comunitat", també quan "xoquin" amb els interessos personals dels seus membres, com podria ser el cas si les acusacions contra la directora general prenen forma.

stats