Balears 03/11/2015

El Govern preveu aquesta setmana tancar un acord amb la resta de funcionaris per la carrera professional

Podem denuncia un “xantatge inacceptable” i alerta que, si no es fa, el Pacte estarà donant suport a les retallades

Quim Torres
1 min
Catalina Cladera, aquest dimarts. /ISAAC BUJ

PalmaEl Govern intentarà aquesta setmana tancar un acord amb els representants laborals dels funcionaris de serveis generals –els que estan adscrits a les conselleries– per reconèixer-los el plus salarial de la carrera professional, després de l’acord assolit ara fa dues setmanes amb els empleats públics de Salut. Podem ha advertit que, si no es reconeix aquest dret, el Govern no estarà tractant tots els funcionaris de la mateixa manera i estarà demostrant que està a favor de les retallades del PP i ha denunciat un “xantatge inacceptable” cap al col·lectiu de funcionaris de serveis generals.

La consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, ha advertit al diputat de Podem, Baltasar Picornell, que estava emprant un to massa elevat contra el Govern quan està negociant per arribar a un acord que, segons ella, no trigarà gaire a arribar i quan l’Executiu no s’ha negat mai a pagar la carrera professional i vol tractar tots els funcionaris de manera igualitària. Amb tot, ha indicat que en les condicions financeres de la Comunitat, no es pot assumir tot i, per això, s’ha arribat a acords per calendaritzar el pagament de la carrera professional i el retorn de la part proporcional de la paga extra de 2012.

El diputat Picornell ha subratllat que el 70% dels funcionaris de Serveis Generals són mileuristes i, per tant, el reconeixement de la carrera professional és molt important per a ells. Ha insistit a demanar al Govern que s’allunyi de l’“austericidi” del PP, que no combregui amb les retallades aplicades pels seus antecessors i que tracti tots els funcionaris de la mateixa manera.

stats