Balears 05/01/2017

El GOB al·lega contra el parc fotovoltaic de Llucmajor

Finalitzat el període d'exposició pública del projecte de la Caseta

Ara Balears
2 min
Parc fotovoltaic situat als afores del municipi mallorquí de Porreres. / I. BUJ

PalmaEs revifa el debat inacabat entre la necessitat d'adoptar energia neta i el dilema sobre el consum de territori que suposa. Aquesta setmana ha finalitzat el període d'exposició pública del projecte per instal·lar una planta de producció d'energia fotovoltaica a la zona de la Caseta, a Llucmajor.

"La planta prevista, que ocuparia 25 hectàrees, se situa al cor de la Marina de Llucmajor, un espai que des de fa cinc anys ha estat objecte de reiterades peticions de protecció per part del GOB a causa de la seva importància ornitològica", explica el grup ecologista en un comunicat, en el qual al·leguen contra el projecte i demanen al Govern declarar l'espai Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) "per tal d'atendre les obligacions del nostre govern amb relació al compliment de la directiva de protecció de les aus silvestres (2009/147/CEE)".

Els promotors del parc de la Caseta preveuen instal·lar-hi 78.320 panells solars, 10 inversors –de 2MW cadascun– i 10 centres de transformació. El projecte ja disposa de l’informe favorable de la comissió de Medi Ambient i de les administracions consultades en el moment de l’avaluació ambiental. Ara, una vegada finalitzada l’exposició pública i després de la revisió d’al·legacions, el projecte podrà obtenir la declaració d’utilitat pública i l’autorització administrativa.

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat va destacar en un comunicat que, tan bon punt se n’hagi finalitzat la tramitació i s’hagi posat en marxa, la Caseta generarà uns 33MW cada any, una xifra equivalent al 14% del consum elèctric de Llucmajor.

"Des del GOB insistim que la implantació de les energies renovables no ha de ser incompatible amb la conservació d'espais naturals excepcionals, com el cas de la Marina de Llucmajor. La manca de declaració d’una ZEPA, reclamada des de fa anys, possibilita aquesta i altres grans infraestructures", han subratllat els ecologistes.

stats