Balears 22/10/2015

Gijón disputarà a Isern la candidatura del PP balear al Congrés

El diputat i regidor de Palma es presentarà contra l’exbatle, que parteix amb avantatge perquè en l’òrgan que haurà de decidir té majoria la Part Forana

Quim Torres
2 min
Gijón va formar part de l'equip de Govern de l'exbatle de Palma, Mateu Isern. / ISAAC BUJ

PalmaEl diputat i regidor de Palma, Álvaro Gijón, disputarà a l’exbatle de Palma, Mateu Isern, la candidatura del PP balear al Congrés dels diputats. Després que Isern hagi anunciat que es presentarà al procés intern per ser el candidat, Gijón ha deixat clar aquest dijous que també farà oficial la seva candidatura. La presentació de més d’un aspirant provocarà, si no hi ha un pacte abans, que s’hagi de fer una votació per triar.

L’òrgan encarregat de fer-ho serà la junta insular del PP, formada per 160 membres i on la Part Forana és majoritària, la qual cosa afavoreix Isern, que té el suport del sector més regionalista o crític del partit, amb presència sobretot a la Part Forana. Segons fonts internes, un 80% dels membres d’aquest òrgan són de fora de Palma. Gijón, en canvi, tindria el suport de gairebé tots els representants de Ciutat, que són 'rodriguistes', i podria sumar suports dels anteriors oficialistes o 'bauzanistes'. La votació es farà, previsiblement, la primera setmana de novembre.

La presentació d’aquestes dues candidatures deixa gairebé sense opcions la resta, tot i que l’anterior cap de llista al Congrés, Miquel Ramis, no s’ha descartat aquest dijous, en la compareixença que ha protagonitzat juntament amb els altres diputats i senadors del PP per passar balanç a la legislatura que ara ha acabat. Ni Ramis ni la resta de diputats i senadors s’han descartat per repetir, però l’entrada de nous aspirants i la reducció de les expectatives electorals del PP complica la seva continuïtat.

Les enquestes apunten que el PP només trauria tres dels cinc diputats que té i això vol dir que només un seria de Mallorca perquè el segon és d’Eivissa i el tercer de Menorca.

Algunes fonts del PP situen Ramis en la candidatura al Senat per Mallorca. L’altra aspirant, Isabel Borrego, quedaria sense opcions des del moment que la tria es fa a Balears amb una votació, perquè s’entenia que els valedors de Borrego es troben a Gènova.

stats