PALMA
Balears 03/11/2016

"Les festes de Sant Sebastià són un símbol de participació ciutadana"

1.332 persones ja han votat a les enquestes de la revetla de 2017

Ara Balears
2 min
/ ISAAC BUJ

PalmaLa regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha fet balanç aquest dijous de la consulta ciutadana per triar els artistes que actuaran a la revetla de Sant Sebastià 2017 -consulta'n aquí la llista completa-, que s’inicià dilluns i que conclou diumenge, 6 de novembre.

Frade ha destacat que a dia d’avui ja s’han emès 1.332 vots, mentre que l’any passat en total varen votar 2.113 persones. "Esperam arribar o superar les xifres de participació de l’any passat", ha dit la regidora. Frade ha remarcat que la seva àrea continua treballant per millorar aquesta consulta, que enguany s’ha dissenyat de manera més àgil i senzilla. "Les festes de Sant Sebastià són un símbol de participació ciutadana", ha dit.

Divendres passat l’Ajuntament va fer pública la llista de 252 grups i bandes que volen participar en la revetla 2017. En funció de l’escenari, les persones empadronades a Palma i amb targeta ciutadana poden escollir entre un i cinc artistes per cada plaça. Els ciutadans que ho desitgin també poden emetre el seu vot als casals de barri.

Enguany s’han presentat un total de 14 empreses noves per participar en la revetla de Sant Sebastià, mentre que l’any passat ja s'hi presentaren 24 empreses noves. Frade ha valorat aquest fet de manera positiva. "Estam contents perquè cada vegada s'hi van presentant més empreses musicals, arribam a més empreses del sector i això repercuteix en el nivell de qualitat dels artistes que vindran a tocar a les nostres places".

El pressupost que destina l’Ajuntament a la revetla de Sant Sebastià 2017 són 412.000 euros, 12.000 euros més que en l’edició anterior. D’aquest pressupost es destinen a la revetla d’enguany (artistes, equips de so i llum) un total de 211.720,60 euros. "Feim una pujada de preu per intentar millor la qualitat tant dels artistes com dels escenaris. Podem estar contents perquè l’oferta que s'hi presenta, a part de ser bastant àmplia, té referents artístics en l'àmbit nacional i internacional", ha destacat la regidora.

Cal recordar que els barems que l’àrea de Participació Ciutadana tindrà en compte a l’hora d’elaborar el cartell definitu de la revetla 2017 seran els següents:

Nombre de vots obtinguts

Viabilitat econòmica

Coherència amb l’estil musical de cada plaça/escenari

Grups locals i/o en llengua catalana

Els artistes que es poden escollir per a la revetla de Sant Sebastià 2017
stats