300 euros per a qui passegi el ca sense dur una bossa per als excrements

L’Ajuntament de Vila inicia una campanya informativa conduïda per un grup de comèdia que anunciarà el canvi d’ordenança municipal. D'aquí a quatre dies començarà amb les sancions

Si algú passeja el seu ca per Vila i se li acosten tres ‘ pageses emprenyades’ a explicar-li que ha de dur obligatòriament una bossa per si l’animal fa les seves necessitats al carrer, segur que passa una bona estona, gràcies als seus espontanis i ràpids acudits, però no per això el missatge que li donen és menys important. Aquesta és la manera com l’Ajuntament de Vila vol anunciar a tots els veïns el canvi a l’Ordenança Municipal de Neteja que permetrà a la Policia Local multar amb una quantitat de fins a 300 euros aquells amos de cans que no surtin armats amb una bossa per recollir-ne els excrements. “Primer començarem amb una campanya informativa amb humor i després ja farem la campanya amb la Policia Local”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Montse Garcia. “A posar multes?”, li ha demanat un periodista. “Sí, això, multes”, ha respost.

És la mesura més important de la campanya d’estiu que l’Ajuntament i l’empresa Valoriza han presentat aquest dilluns dematí a la cèntrica plaça de Vara de Rey, que incidirà, mitjançant tres vídeos protagonitzats pel grup còmic, en la importància de mantenir les platges netes, la necessitat de complir els horaris i el fet que “tots els contenidors siguin 100% adaptats”, malgrat la informació publicada per diversos mitjans en què s’apunta que només 6 dels més de 1.000 contenidors que hi ha a tot el municipi són 100% adaptats. “La tapa pesa 1 kg i es pot aixecar amb un dit, a més té un sistema hidràulic que baixa automàticament, mentre que el pedal només pujava", ha explicat Garcia. Així i tot, ha reconegut que hi ha col·lectius que poden necessitar “contenidors especials” i que, en aquest cas, es poden demanar adreçant-se a la regidoria de Medi Ambient.

Cans també a l’hospital Can Misses

També de cans s’ha parlat avui a l’hospital Can Misses, on s’ha habilitat una zona a l’entrada de l’edifici D perquè les mascotes puguin visitar els seus amos mentre aquests estan ingressats a l’hospital, tot després d’una valoració mèdica i veterinària. Es tracta, segons l’Àrea de Salut, d’una iniciativa “pionera a tot Espanya” i ha estat desenvolupada per la Unitat de Seguretat del Pacient.

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF