Balears 23/08/2016

Emaya treu ferro als talls d'aigua i n'assegura el subministrament

El director del cicle de l'aigua admet un augment del consum al juliol del 2,6% respecte de l'any passat

Ara Balears
2 min
Emaya assegura que el subministrament d'aigua per a enguany està garantit a Palma.

PalmaQuatre o cinc talls d'aigua diaris per avaries de la xarxa de subministrament entren dins de la normalitat de l'estiu, segons ha explicat, a l'agència Efe el director del cicle de l'aigua d'Emaya, Jaume Femenies. És la resposta de l'agència municipal als sis talls que s'han produït, aquest dimarts, a Palma.

El polígon de Son Castelló, la Bonanova, Can Valero i Foners han estat algunes les zones que han patit talls de subministrament per avaries. Aquest dilluns, una altra avaria va deixar sense aigua alguns veïns de la Bonanova. Femenies ha indicat que les incidències es deuen a les particularitats d'una xarxa antiga. En aquest sentit, ha afegit que la xarxa es troba en mal estat i necessita ser reparada, i ha subratllat que se n'avisa els veïns afectats.

Segons Femenies, "les avaries són les que toca en època d'estiu", si bé ha admès que el mes de juliol es va registrar un augment de la punta de consum d'un 2,6% amb un volum total que va superar els 100.000 metres cúbics.

Amb tot, el directiu ha assegurat el consum d'aigua per a Ciutat per a enguany i ha negat que s'estigui donant preferència al subministrament de les zones turístiques. "Ho tenim claríssim, ens devem als ciutadans, tractam tothom igual", ha assegurat. Femenies ha volgut afegir que els hotels n'han reduït el consum de manera notable, però ha reconegut que no han calculat la despesa que en poden fer els turistes que s'allotgen en habitatges vacacionals i que consten com a residencials.

Per a aquest dimecres, estan previstes "feines de gran envergadura" al carrer del Cardenal Rosell, 179, relacionades amb les obres d'ampliació del Carrefour del Coll d'en Rabassa. Aquestes tasques provocaran talls d'entre vuit a deu hores.

Zona del Coll d'en Rebassa afectada pel tallament d'aigua, aquest dimecres.
stats