Balears 18/03/2015

Vila aprovarà una suspensió parcial de llicències que afectarà l'obra nova

La batlessa, Virgínia Marí, ha explicat que el que se cerca amb la suspensió de llicències és impedir "grans edificacions que incrementin molt el que és l'ocupació, o per exemple, les discoteques. No podem permetre que algú ens construeixi el que no volem"

Es Nou Diari / Ara Balears
3 min
Una panoràmica d'Eivissa. / ES NOU DIARI

EivissaL'equip de govern del PP de Vila ha convocat aquest dimecres una junta de portaveus amb l'objectiu de cercar el suport de tots els grups polítics per aprovar una suspensió parcial de llicències urbanístiques, si és possible, en el pròxim ple de final de mes.

Al final de la reunió, la batlessa Virgínia Marí ha explicat que la intenció és aprovar aquesta suspensió de llicències, que afectarà sobretot les obres noves que es vulguin fer al municipi.

"Ha vingut el tècnic a explicar-nos en què ens estam basant per sortir d'aquesta situació anòmala en què ens trobam. Les idees pretenen, efectivament, una suspensió parcial de les obres, però que no se suspendran tot tipus d'obres. Es farà en uns sectors i hi haurà unes excepcions", ha explicat la primera edil.

Marí ha explicat que la major part dels permisos que s'estan demanant actualment són per emprendre reformes i que aquests no se'n veuran afectats. Molt diferent serà el cas dels projectes per a noves obres que intentin obtenir una llicència. "La major part n'estaran afectades, no puc negar-ho", ha destacat la primera edil, que ha matisat que els permisos d'obra ja concedits "no tindran problemes", mentre que els que s'han sol·licitat i encara no s'han respost hauran de ser estudiats pels serveis tècnics.

Per zones, en el cas de les Feixes, Marí ha destacat que ja estan protegides "per plans especials". Segons ha explicat, el que se cerca amb la suspensió de llicències és impedir "grans edificacions que incrementin molt el que és l'ocupació, o per exemple, les discoteques. No podem permetre que algú ens construeixi el que no volem", ha destacat.

L'avançament, en poques setmanes

La primera edil ha detallat que paral·lelament s'està treballant en un avançament del document, que podria estar llest en "dues o tres setmanes", i que el Consell està preparant també la presentació del pla del 1987, perquè es pugui publicar al BOIB tan aviat com sigui possible.

L'avanç permetrà al Consistori funcionar en matèria urbanística fins que estigui redactat el nou pla general, que estarà basat en el PGOU de 2009, "amb petites modificacions puntuals" d'acord amb deficiències que s'han detectat durant els anys de vigència.

La batlessa, que en aquesta reunió ha cercat l'acord de tots els grups, ha assegurat que "aparentment, la majoria dels portaveus estan d'acord" amb la suspensió parcial.

"Hi estam tots ficats, no és un tema que aquest partit vulgui o l'altre vulgui", ha destacat la primera edil, després de fer al·lusió al problema del pla general com una qüestió "tècnica" i no política.

"La suspensió parcial és necessària perquè estam en una situació bastant crítica", hi ha insistit la primera edil.

Durant la reunió, els portaveus van rebre un esborrany amb la proposta de suspensió a la qual només li faltava l'informe jurídic. La primera edil espera que en la comissió d'urbanisme de divendres es pugui tenir el text definitiu per intentar aprovar la suspensió en el ple de finals de mes. En cas contrari, es convocarà un ple extraordinari.

stats