Balears 22/03/2017

Eivissa demana a l’Estat que cedeixi un terreny per fer pisos per a funcionaris

El president del Consell, Vicent Torres, ha remès una carta al ministre de l’Interior en què demana la cessió del terreny de darrere la comissaria per habilitar-hi 85 habitatges de 50 metres quadrats destinats a acollir funcionaris

Armando Tur
2 min
Torres signant la carta dirigida al ministre

EivissaEl president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha demanat al ministre de l’Interior d’Espanya, Juan Ignacio Zoido, que destini el terreny situat darrere l’edifici de l’actual comissaria de la Policia Nacional per construir-hi un total de 85 pisos de 50 metres quadrats amb l’objectiu de ser llogats a funcionaris destinats a l’illa.

Torres diu que, d’aquesta manera, “s’ajudaria a pal·liar la falta d’efectius policials i altres funcionaris que pateix l’illa”. I és que ara molts “rebutgen la destinació Eivissa” perquè els resulta impossible trobar on dormir “a un preu raonable”. El president apunta que espera que el ministre doni el vistiplau a aquesta petició, ja que l’accés a l’habitatge “és una problemàtica que afecta funcionaris, però també molta gent en general i molts treballadors”.

A aquest escrit, de poc més d’una pàgina, el màxim mandatari del Consell hi explica la situació de l’habitatge que es viu a Eivissa i que aquest fet afecta el personal de l’Administració General de l’Estat, de manera que no es cobreixen íntegrament les plantilles d’alguns organismes, com Justícia o Agència Tributària, malgrat “l’augment constant de la població d’Eivissa”.

És per això que des del Consell demanen que s’habiliti aquest terreny per tal de “posar remei a un problema que s'arrossega des de fa massa anys”. Malgrat aquesta petició, el Consell ha assegurat que continua amb les gestions per reclamar a l’Estat que augmenti el plus d’insularitat als funcionaris destinats a Eivissa.

Les residències militars també s’han demanat

No és la primera petició que el Consell fa de solucions per als funcionaris destinats a Eivissa. En un dels darrers plens, i a petició del grup Podem-Guanyem, el Consell d’Eivissa va instar el Ministeri de Defensa que cedís l’ús de dues residències militars per poder acollir funcionaris destinats a l’illa. I és que, malgrat que des del PP asseguraren que molts funcionaris ja tindrien dret a fer-ne ús, des de l’equip de govern la vicepresidenta segona, Marta Diaz, va alertar que “a la pràctica no se’n fa ús”.

stats