SERVEIS SOCIALS

Els centres educatius ensenyaran als adolescents a acceptar la diversitat sexual

La Conselleria de Serveis Socials inicia una campanya de sensibilització sobre la realitat Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals

"S’ha de fer un treball molt intens perquè la gent accepti de manera normalitzada la diversitat sexual, com a realitat visible als carrers de la nostra comunitat autònoma i, en conseqüència, sensibilitzar-nos i acceptar la diversitat de les unitats familiars". Amb aquestes paraules, la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha posat en marxa aquest dimecres la campanya de sensibilització de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI), que coordinaran l'associació Ben Amics i l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor (ODDM) en els propers mesos.

Tot i que no es disposa de dades concretes, la realitat balear és que molts adolescents pateixen atacs discriminatoris als centres escolars per la seva identitat de gènere. Davant aquesta situació, "és necessari combatre la discriminació de la qual són víctimes molts joves transsexuals, gais, lesbianes o bisexuals, i cal que es denunciïn aquestes situacions d' ltgbifòbia", ha explicat el president de Ben Amics, Jan Gómez.

La campanya estarà adreçada a joves d'entre 12 i 16 anys, estudiants d'ESO, professorat d'Educació Primària i Secundària i a la comunitat educativa en general. També s'adreçarà a joves en situació de risc d'exclusió social.

En concret, s'efectuaran 4 actuacions estratègiques: difusió de material informatiu sobre la realitat LGTBI que faci referència a la identitat sexual i de gènere, a més de cartells per sensibilitzar sobre l’acceptació de la diversitat sexual i fullets informatius dels recursos que ofereix als adolescents l’associació Ben Amics.

Paral·lelament, es duran a terme 60 tallers sobre diversitat afectiva, sexual i d'identitat de gènere, quatre seminaris de sensibilització per al professorat de 20 hores cadascun i una trobada de joves d'entre 15 i 25 anys que estiguin en risc d'exclusió social per enfortir xarxes de suport, autoconeixement i drets del col·lectiu LGTBI .

Segons el director de l’Oficina de Defensa del Menor, Joan Marc Tur, els joves que són víctimes d’aquesta discriminació solen patir en silenci, i “com més normalitzada estigui i més tolerància hi hagi envers la diversitat sexual”, menys casos de discriminació es registraran, tant a les escoles com a l’entorn familiar o social dels joves.
 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF