CONDICIONS LABORALS
Balears 13/07/2016

Educació avança el pagament dels sexennis pendents als docents

Els interins seran equiparats al 100% amb la resta dels funcionaris

Martí Gelabert
1 min
Una aula amb alumens de primària. / ISAAC BUJ

PalmaEls docents cobraran aquest setembre els sexennis, un complement que està congelat des de les retallades de 2012. Aquesta és una de les mesures promeses per la Conselleria d'Educació i que surten a l'Acord Marc signat entre el conseller Martí March i els sindicats CCOO, STEI i ANPE. Segons el document, aquests pagaments s'havien de realitzar el 2017. Ara bé, CCOO celebra l'avançament d'aquesta mesura per al 2016.

En aquest sentit, el portaveu de la federació d'ensenyament de CCOO, Toni Baos, destaca la mesura adoptada per la Conselleria. Ara, queda per pagar un 37,5% de la paga extraordinària de 2012, que es bonificarà el gener de 2017. Tot i que Educació preveia pagar aquest 37,5% a finals de curs, s'ha acordat finalment fer aquest canvi que beneficia el professorat.

L'Acord que desencallà la vaga educativa aprova el cursA més, per primer cop, els interins seran equiparats al 100% amb la resta dels funcionaris. Aquest dijous la Conselleria ha convocat la mesa per explicar com es durà a terme el pagament dels sexennis.

Cort injecta 750.000 euros per millorar els patis de les escoles

L'Ajuntament de Palma ha afegit 750.000 euros als 8 milions pressupostats fins al 2019 per destinar-los, íntegrament, a la millora dels patis de les escoles de la ciutat. D'aquesta manera, l'equip de Govern amplia les millores als centres educatius. Durant aquest curs, ja s'han pintat també els centres públics.

stats