COMUNITAT EDUCATIVA
Balears 17/05/2016

Educació incomplirà les ràtios de 4t d'Infantil a les aules, però afegirà professorat

La Conselleria s'havia compromès a limitar-les a 20 alumnes per aula. L'augment a 25 infants anirà acompanyat de dotació de mestres i només es farà si el centre hi està d'acord

Martí Gelabert
2 min
Educació incomplirà les ràtios de 4t d'Infantil, però afegirà professorat

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitat deixarà de limitar les ràtios màximes de 4t d'Infantil a 20 alumnes. El Govern s'havia compromès en l'acord marc a no complir amb les ràtios que preveu la LOMQE per a aquest curs (25 alumnes). Davant les problemàtiques d'alguns centres per augmentar les unitats de 4t d'Infantil, Educació ha decidit prendre aquesta mesura.

Així n'ha informat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, en una carta dirigida als directors dels centres públics de les Illes. Ara bé, per complir el compromís de la Conselleria, Educació ha decidit acompanyar aquest augment de ràtio d'una dotació de recursos de professorat. Morante explica als directors que s'haurà de determinar segons les característiques de cada centre. L'objectiu és rebaixar la ràtio professor/alumne.

Aules massificades: Conselleria i sindicats volen posar-hi fiA l'esborrany entregat aquest dimarts matí als sindicats durant la Mesa Tècnica i que defineix els criteris per establir les ràtios, la Conselleria esmenta en un punt que "en casos excepcionals, amb l'acord dels centres, es podran mantenir grups no desdoblats de 4t d'Educació Infantil, la matrícula dels quals sigui de fins a 25 alumnes". Així, els centres hauran d'acceptar aquesta mesura perquè es doni aquest cas.

Des de UOB Ensenyament es critica que "el professorat de suport no és la solució per rebaixar les ràtios". En aquest sentit, el sindicat explica que es tracta d'una "mesura d'emergència davant la manca d'aules". Els representants de la Conselleria han confirmat als sindicats que s'ha fet un estudi dels nous centres que s'haurien de construir per combatre la massificació a les aules. Serà públic quan disposi del vistiplau d'Hisenda.

El CEPA de Llevant dirà adéu a l'amiant

La Conselleria d'Educació ha anunciat aquest dimarts la licitació per via d'urgència de dues obres a centres educatius de Balears. Al Centre Educatiu de Persones Adultes (CEPA) de Manacor, s'impermeabilitzarà la coberta i es retiraran els elements que contenen amiant. En total, la Conselleria hi destinarà 213.530 euros. Aquesta coberta data de l'any 1965. Educació s'ha compromès a retirar tots els elements dels centres que tinguin amiant abans que acabi la legislatura.

D'altra banda, a l'IES Marc Ferrer de Formentera, s'implantarà un segon grau de Formació Professional bàsica de cuina i restauració. S'hi destinaran 112.343 euros i el termini d'execució és de 8 setmanes.

stats