Balears 02/05/2014

Els pares i mares acusen Educació de "dilatar" la seva reclamació davant la Defensora del Poble

L'organització que agrupa 184 associacions de pares d'alumnes ha criticat en un comunicat l'actitud de la Conselleria

1 min

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) de Mallorca ha acusat la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de "dilatar" el procediment iniciat després de la reclamació que va interposar l'entitat davant la Defensora del Poble pel Tractament Integrat de Llengües (TIL).

L'organització, que agrupa 184 associacions de pares d'alumnes, ha criticat en un comunicat l'actitud de la Conselleria, que no facilita a la Defensora del Poble informació sobre els fets relacionats amb la reclamació que va presentar FAPA Mallorca abans de l'inici del curs actual.

FAPA va posar una reclamació per "la imposició d'una normativa que vulnerava el dret a la participació de les comunitats educatives" prevista per la Constitució, davant la implantació del TIL.

La federació ha rebut una notificació de la Defensora del Poble que indica que ha requerit "la remissió urgent" d'informació a la Conselleria després de la "tardança" a respondre els seus requeriments.

Mesos després que la FAPA presentàs la seva reclamació, l'oficina del Defensor del Poble ja va demanar més informació a la Conselleria el febrer passat, perquè considerava insuficient la resposta que havia remès el departament autonòmic al desembre.

Segons la FAPA, "aquest fet demostra que la Conselleria està dilatant el procediment i que no col·labora de manera adequada amb la Defensora del Poble, malgrat el precepte legal que obliga tots els poders públics a donar auxili amb caràcter preferent i urgent en les seves investigacions".

La junta directiva de FAPA Mallorca ha retret a la Conselleria "la seva actitud prepotent i irrespectuosa" cap als mecanismes de control de l'estat de dret, a més de la seva nul·la intenció "d'escoltar ni respondre a ningú".

stats