Publicitat
Publicitat

CIUTAT

La crisi duplica a Palma les famílies que necessiten ajuda per poder menjar

Cort posa en marxa una targeta perquè puguin recollir aliments de manera anònima a les botigues

La crisi econòmica continua fent estralls i les dades de Cort ho certifiquen. L'Ajuntament de Palma preveu donar ajudes d'alimentació i higiene bàsica a entre 1.400 i 1.500 famílies l'any vinent. Aquesta xifra supera de molt les 1.191 d'aquest 2013 i, sobretot, més que duplica les 645 famílies que en varen rebre l'any 2009.

Segons fonts oficials del Consistori mateix, no es deneguen ajudes per aliments a ningú que ho necessiti. Partint d'això, si el nombre de famílies que en reben es multiplica, és perquè també ho ha fet la xifra dels qui en demanen, dels qui les necessiten. Cort mateix reconeix que tanca el 2013 atenent 1.844 ajudes, per a 1.191 famílies, en alimentació i higiene bàsica. La xifra ha augmentat un 31% respecte de les 1.271 ajudes que es varen donar l'any passat i un 84% respecte de les 925 del 2009. L'any que ve es preveu un augment de, com a mínim, el 16%.

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Ana Ferriol, va explicar ahir que responien a aquesta emergència social amb una targeta moneder, de nom 'Palma amb tu', que permetrà als qui necessitin ajuda per menjar anar-lo a cercar a les botigues, supermercats i centres comercials. Amb aquest sistema "dignificam la recepció dels ajuts", perquè ara es lliuren "de manera completament anònima", explicava ahir Ferriol en la presentació del projecte. La regidora manté que els receptors de l'ajuda s'estalviaran haver de passar la vergonya d'anar a un lloc especial a recollir menjar. A més, afegeix, ara podran aconseguir productes frescos.

La targeta es posarà en marxa de manera progressiva durant l'any vinent. Amb tot, el programa de la Xarxa d'Aliments, que actualment distribueix menjar entre setze entitats de Ciutat que, al seu torn, els reparteixen entre més d'un miler de famílies, continuarà existint. Així ho assegurararen ahir a aquest diari fonts oficials de l'Ajuntament. Caldrà veure com s'encaixen els dos programes d'ajudes.

Els tècnics de Benestar Social seran els que decidiran qui podrà rebre la targeta, però Ferriol ja va avançar que l'any que ve tenen un pressupost de 2.100.000 euros per a aquesta mena d'ajudes. Aquesta xifra gairebé multiplica per deu els 260.000 euros d'enguany. Ferriol va assegurar ahir que no només s'ajudarà més gent, sinó que també es farà amb més doblers. Els beneficiaris podran aconseguir menjar a tots els comerços classificats com d'alimentació per l'Estat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF