Balears 12/06/2015

Dos anys de batlia per al PSIB i dos per a MÉS, l'escenari més probable a Cort

Les tres forces governarien juntes segons avancen les negociacions

Ara Balears / Efe
1 min
Els equips del PSIB, MÉS i Som, abans de començar la reunió aquest dijous. ISAAC BUJ

PalmaPSIB, MÉS i Podem tancaran avui les negociacions per poder formar govern a Palma, la qual cosa es preveu per demà, i l'escenari més probable és que els ecosobiranistes i socialistes comparteixin batlia i governin les tres formacions, segons ha revelat avui el cap de llista de MÉS, Antoni Noguera.

La premissa, ha dit Noguera, en declaracions a la premsa, és que el govern d'esquerres en Cort sigui de tres forces polítiques, amb la finalitat de tenir un executiu municipal "fort", per la qual cosa ha considerat "imprescindible" que el PSIB-PSOE formi part d'aquest projecte. La intenció és avui tancar un acord i que els socialistes continuïn, ha precisat Noguera, que ha demanat "disculpes" als que s'hagin pogut sentir "decebuts" per les tensions que han ocorregut en els últims dies en el marc de les negociacions per a Cort.

Ha confessat que ara com ara avancen "en l'escenari d'una batlia compartida, un govern a tres i una batlia compartida a dos (amb el PSOE)". "Al principi manejam aquesta fórmula, nou consens, nova majoria, com una nova manera d'entendre la política, no presidencialista, sinó col·laborativa, i crec que és un exemple", hi ha incidit Noguera.

stats