Balears 23/11/2017

El document d'Illes per un Pacte inicia la tramitació parlamentària

La plataforma reivindica que no cal perdre més temps i que "cada dia que passa són oportunitats perdudes"

Martí Gelabert
1 min
Representants d'Illes per un pacte

PalmaLa plataforma Illes per un Pacte exposarà aquest dijous al Parlament el document que ha de representar la base de la nova llei educativa. Aquest matí, en roda de premsa, han expressat la necessitat d'un canvi. "No perdem més temps, cada dia que passa són oportunitats perdudes", ha exposat la representant de Pitiüses per l'acord educatiu, Pepita Costa.

"Tot i que voldríem confiar que tots els partits polítics sabran veure la importància d'arribar a un pacte, l'experiència ens diu que hem de ser cauts", ha afirmat. La Comissió de Cultura i Educació engegarà la tramitació parlamentària del document. El representant de l'Assemblea de Docents, Antoni Salvà, ha remarcat que hi ha el compromís de fer una feina de "seguiment i col·laboració" amb els polítics, ja que no volen que quedi en un procés legislatiu que es pugui perllongar en el temps.

De fet, també han demanat rapidesa a Madrid perquè es produeixi un pacte educatiu en el Congrés. Les perspectives, allà, són més fluixes. Una de les diferències que el col·lectiu ha fet, per exemple, és que a l'Estat és un procés que ha començat a través dels polítics i a les Illes, a partir de la societat civil.

La representant d'escola catòlica, Gemma Cardona, ha recordat que "en cap moment ens hem de tancar al diàleg" i que cal continuar treballant per construir aquest acord.

stats