Balears 11/04/2015

Diumenge, un ARA Balears sobre el català que necessitem per al segle XXI

Repassem les polèmiques de les últimes dècades, analitzem casos concrets d'ortografia, lèxic i morfosintaxi que caldria posar al dia i donem la veu a experts. I a més a més, un joc per posar a posar a prova el vostre coneixement de la llengua

Ara
1 min
Diccionari

BarcelonaAquest diumenge, l'ARA Balears analitza a fons, a través d'un dossier dirigit pel responsable de llengua del diari, el lingüista Albert Pla Nualart, la normativa actual de la llengua catalana i la necessitat d'actualitzar-la. A través de 10 pàgines, fem el repàs de totes les polèmiques de les últimes dècades, analitzem casos concrets d'ortografia, lèxic i morfosintaxi que caldria posar al dia, i donem la veu a experts i acadèmics.

Un joc, al diari i a la web

A més, inclourem tot al llarg del diari frases amb errors que el lector haurà de detectar i la solució dels quals es trobarà a les planes finals del diari. Qui vulgui una explicació més desenvolupada sobre cada frase, la trobarà a la nostra web. A més a més, a la web hi trobareu també un joc interactiu amb deu d'aquestes preguntes, basat en la normativa actual de l'IEC.

Amb aquesta iniciativa, l'ARA Balears vol contribuir al debat sobre com impulsar l'ús de l'idioma, en la línia de fer més autònoms els usuaris i acostar la correcció a la seva intuïció. Així doncs, posem sobre la taula quines normes del català convindria flexibilitzar o canviar perquè deixin de ser massa complicades per a una majoria.

Quan només falta un any perquè l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) jubili la gramàtica oficial, concebuda per Pompeu Fabra el 1918, creiem que és el moment de plantejar possibles millores des de l'experiència d'un mitjà de comunicació que té, entre els seus objectius, enfortir la llengua.

stats