Balears 20/09/2014

Els directors de Primària i Educació Infantil: "Encara no sabem en quina llengua hem d'impartir les classes"

Denuncien que la Conselleria no hagi previst l'entrada en vigor de la LOMQE

1 min

Els directors dels centres públics d'Educació Infantil i Primària d'ADIPMA han emès aquest dissabte un comunicat en què pretenen "respondre a les declaracions del secretari autonòmic d'Educació", Guillem Estarellas, qui dia 15 afirmà que "els docents que no varen fer vaga donen suport a la política educativa del president Bauzá". Els directors asseguren que si no han fet vaga és perquè formen part dels serveis mínims dictats per la Conselleria, i que molts no estan d'acord "amb la política educativa de la nostra Conselleria d'Educació".

A més, els directors han aprofitat per denunciar que molts centres "encara no tenen els projectes TIL aprovats ni pel claustre ni per direcció", i tampoc "no disposen de l'informe favorable del Departament d'Inspecció".

Així, afirmen, "hem començat el curs escolar sense saber amb certesa en quines llengües hem d'impartir les diferents classes i desconeixent si s'hauran de fer canvis en els horaris i en els llibres de text que les famílies ja han comprat".

Els directors han afegit que la Conselleria no ha tingut en consideració l'entrada en vigor de la nova llei d'educació, la LOMQE, als cursos 1r, 3r i 5è de Primària: "La convivència de dues lleis i del decret TIL fa que a l'hora d'elaborar els horaris es produeixin moltes discrepàncies i que els criteris pedagògics hagin de passar a darrer terme".

stats