Balears 24/09/2013

Cada diputat del PP s'haurà d'aixecar avui i dir sí al TIL

Un grup d'activistes reclama consciència als diputats eivissencs del PP que avui volaven a Palma

Q. TORRES/ARA Balears
2 min

Palma.Les veus contradictòries que s'han sentit darrerament dins el PP sobre el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) han fet que els socialistes provoquin que la votació d'avui al Parlament, per convalidar el decret llei que permet l'aplicació del TIL, sigui nominal. Això vol dir que cada diputat s'haurà d'aixecar del seu escó i haurà de dir si hi vota a favor o en contra o s'hi absté. La intenció de l'oposició és que el PP es 'retrati' i s'evidenciï si hi ha alguna divisió interna dins el grup majoritari (que no es produirà) o si les veus que s'han sentit, sobretot des del PP d'Eivissa, eren només focs d'artifici.

De fet, els diputats del PP eivissenc que aquest dimarts al matí han volat cap a Palma per assistir al ple del Parlament s'han trobat un grup d'activistes amb camisetes verdes que els reclamaven que votassin "amb consciència" i "no amb obediència" (a la foto).

Si s'ha de fer cas del PP, no hi haurà divisió. Els populars d'Eivissa han fet un comunicat deixant clar que votaran a favor del TIL i matisant que les seves peticions de diàleg anaven dirigides als sindicats. I, en aquest context, la portaveu dels populars a la cambra, Mabel Cabrer, apuntà que estan "encantats" de poder votar un per un perquè "quedarà retratat qui aposta per la modernitat i qui hi està en contra". La diputada insistí que el Govern està obert a negociar, però "no passarem" per una retirada del TIL, com reclamen els sindicats. Recalcà que ha de governar la majoria i no la minoria, assegurà que ella era una mare "orgullosa del TIL" i que en una comunitat turística tothom ha de saber anglès. Fins i tot comparà les protestes amb les que es van produir contra les autopistes durant el Govern Matas (2003-2007).

Recurs del PSIB

Tot i això, el PSIB demanà al PP que no convalidi el decret llei per aplicar el TIL i s'assegui a negociar. Els socialistes també volen que els doblers que s'estalviï el Govern de les nòmines dels vaguistes es dediquin a millorar l'ensenyament públic. Finalment, anunciaren un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Consell de Govern d'aprovar un decret llei que burla la suspensió judicial de l'aplicació del TIL. La líder del PSIB, Francina Armengol, considera que el Govern està vulnerant el dret fonamental a la tutela judicial efectiva.

MÉS insistí que el president Bauzá ha provocat el conflicte educatiu i, per tant, "és ell qui l'ha de resoldre", va dir el seu portaveu, Biel Barceló. Tant MÉS com el PSIB han contestat per carta al president anunciant-li que no anirien a la reunió d'ahir al Consolat per parlar de la 'retallada' al Parlament, perquè consideren que primer s'ha de reunir amb la comunitat educativa. El PP, que va anar a la reunió, ho considerà una "vergonya".

stats