L'apunt
Balears 02/12/2013

Les diferències segons l'illa i el partit polític votat

Entre un 54 i un 41% dels menorquins, eivissencs i formenterencs volen que els seus consells assumeixin més competències

1 min
Els votants del PSOE en les eleccions autonòmiques de 2011 se senten "igual d'espanyols que balears".

Consells més forts

Entre un 54 i un 41% dels menorquins, eivissencs i formenterencs volen que els seus consells assumeixin més competències, mentre que només un 8% dels mallorquins es pronuncia així sobre el seu. Entre pitiüsos i menorquins s'observa que consideren els consells com les seves institucions de referència. Ningú no voldria que s'eliminassin, mentre que sí que apostaria per això un 10% dels mallorquins.

Tan espanyols com balears

Els ciutadans que varen votar el PSOE en les passades eleccions autonòmiques de 2011 responen majoritàriament que se senten "igual d'espanyols que balears". Ho fan així un 67%, mentre que un 19% diu que se sent "més balear que espanyol" i just un 8% té el sentiment a la inversa. Aquells votants socialistes illencs que només se senten espanyols o balears sols arriben al 3% en els dos casos.

Sentiment més balear

Només un 3% dels votants del PP se sent més balear que espanyol a l'hora de posicionar-se identitàriament. Cap d'ells no diu que se senti només balear amb relació a Espanya, segons l'enquesta feta per Gadeso. Per contra, el 38% s'identifica com a més espanyol que balear o només espanyol, mentre que l'opció majoritària, amb un 59%, és la d'aquells que equiparen el seu sentiment entre Espanya i Balears.

stats