OPERACIÓ POLICIAL
Balears 28/02/2017

La policia judicial analitza les factures d'alguns dels locals del grup Cursach Ocio

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts dematí Bartomeu Cursach i Tolo Sbert pel cas de la Policia Local

Ara Balears
2 min
L'empresari Tolo Cursach, en una imatge d'arxiu.

PalmaL'empresari Bartomeu Cursach ha estat detingut aquest dimarts en una operació dirigida pel jutge d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, que investiga presumptes trames de corrupció al voltant de la Policia Local i alguns negocis d'oci nocturn.

Segons han confirmat fonts properes a la intervenció que du a terme la Policia Nacional, emmarcada en l'operació Sancus, juntament amb Cursach han estat arrestats dos homes de la seva confiança en la gestió de les empreses: el directiu del conglomerat d'empreses d'oci Tolo Sbert i Antoni Bergas, exinspector de la Policia Local de Palma i director de relacions institucionals del grup empresarial.

Els tres detinguts són, a hores d'ara, a la prefectura de la Policia Nacional.

La Policia Nacional ha realitzat escorcolls a Megapark, Tito's i Pacha, locals dels quals són propietat de Cursach.

La Policia ha actuat a instàncies del jutge Penalva i del fiscal anticorrupció Miguel Ángel Subirán, que des de fa mesos investiguen una trama de corrupció en la qual estarien presumptament implicats diversos agents de Policia Local, alguns funcionaris i empresaris d'establiments d'oci.

La detenció de Cursach, un empresari amb llarga trajectòria en el sector de l'oci a Mallorca, forma part d'una ramificació del cas que encara està sota secret de sumari.

Els policies que duen a terme l'operació han efectuat de moment escorcolls a Megapark, Tito's i Pacha, entre d'altres, locals que són propietat de Bartomeu Cursach. Dels establiments inspeccionats, n'han sortit diversos agents transportant capses plenes de factures. Ara, cal esperar que les autoritats competents n'analitzin el contingut.

La policia judicial ha partit d'un dels locals del conglomerat societari amb caixes plenes de factures.
“A veure si ho entens, Cursach és la Paca de la nit”

El conegut empresari Bartomeu Cursach hauria estat un dels principals beneficiaris de la trama de presumpta corrupció a la Platja de Palma. Segons el sumari, un testimoni protegit afirmava que, quan va adquirir dos locals nocturns a la zona de Gomila, un dels propietaris li va advertir que no intentàs "perjudicar" els interessos del grup Cursach Ocio perquè, "si el feia enfadar, tindria problemes".

stats