MEDI AMBIENT
Balears 27/08/2016

Desallotgen Cala Varques per segona vegada en menys de dues setmanes

La Conselleria de Medi Ambient hi ha intervingut un xibiu il·legal i ha identificat 11 persones per haver acampat en una zona prohibida

Ara Balears
2 min
/ CAIB

PalmaNombroses problemàtiques envolten Cala Varques, convertida en un nucli d'acampada permanent i il·legal. La Conselleria de Medi Ambient està en peu de guerra perquè no mori d'èxit, massificada, com la platja del Trenc. La matinada passada, un dispositiu coordinat pels agents de Medi Ambient, agents del Seprona i de la Policia Nacional va desallotjar la zona per segona vegada en menys de dues setmanes.

Sis persones que havien acampat dins un Lloc d'Interès Comunitari (LIC) i unes altres cinc, dins una Zona de Domini Públic Maritimoterrestre (ZDPMT), van ser sorpreses, amb tot un arsenal d'objectes per acampar, al voltant de les 6 de la matinada per dotze agents.

Dessallotjen per segona vegada en menys de dues setmanes Cala Varques
CAIB

D'altra banda, els agents de Medi Ambient també han aixecat acta al responsable d'un xibiu per instal·lacions sense autorització, tenint en compte que, enguany, no s'ha donat permís a cap instal·lació de temporada a la cala.

"Cal recordar que durant els estius de 2010 i de 2011, quan era batle Antoni Pastor i Vicenç Vidal, director general de Biodiversitat del Govern, ja es va establir un sistema de vigilància en aquest indret per evitar-hi les activitats il·lícites, el qual es va obviar durant la legislatura passada, fet que ha contribuït que n'augmentassin els usos no permesos", explica la Conselleria en un comunicat.

L'accés a la cala és probablement un dels punts més problemàtics, ja que fa que es creï una bossa d'aparcament en un vial rústic sense sortida, la qual cosa crea greus problemes d'embossos. Davant els indignats banyistes, que no comprenen per què, si hi poden arribar amb el cotxe, hi han d’arribar caminant, l'estiu del 2015 l'equip de govern municipal va optar per tancar l'accés al camí. Ara són els busos llançadora els que lluiten contra la massificació de cotxes.

stats