Balears 03/10/2017

Podem demana la compareixença de Pilar Carbonell pel cas Cursach

La Conselleria assegura que "en cap moment es va fer un tracte de favor ni es va forçar cap procediment"

Carmen Buades
2 min
Pilar Carbonell, aquest dijous al Parlament

PalmaLes reaccions a la presència de la directora general de Turisme en el sumari del cas Cursach no s'han fet esperar: aquest dimarts la portaveu del grup parlamentari de Podem, Laura Camargo, ha anunciat que demanaran la compareixença de Pilar Carbonell perquè, "com a mínim", en doni explicacions, i ha afirmat que esperen que exposi "un relat convincent" per desmuntar el suposat tracte de favor que, segons el jutge instructor del cas, hauria donat a Tolo Sbert, la mà dreta de Cursach, en la tramitació d'un expedient per fer obres al Megapark.

Les exigències d'informació del Partit Popular, en canvi, han apuntat directament el conseller Biel Barceló i han exigit que "doni la cara", perquè no es pot amagar, en referència a la crisi dels contractes menors que va afectar diverses conselleries de MÉS i que va acabar amb la dimissió de la consellera de Cultura Ruth Mateu.

La portaveu del PP al Parlament, Marga Prohens, ha assegurat que des de la seva formació "es respectarà la presumpció d'innocència", però ha instat Barceló a "desmentir-ho o prendre mesures", ja que, "si es demostra que el tracte de favor és cert", el conseller hauria de destituir immediatament la directora general.

Des del Govern, en canvi, han tancat files per protegir Carbonell i han defensat que "en cap moment es va fer un tracte de favor ni es va forçar cap procediment" per beneficiar el grup Cursach. Si bé la directora general va xerrar per telèfon amb Tolo Sbert (com recull el sumari), Carbonell "únicament el va informar de l'estat de la tramitació", com fa amb "tothom".

Expedients a Fiscalia

De fet, la Conselleria de Turisme assegura que la seva actuació ha estat fer arribar a la Fiscalia tots aquells expedients sospitosos de contenir irregularitats. Expliquen que es va dur a terme una investigació interna per "revisar d'ofici tots els expedients relatius al Grup Cursach" i es va acabar obrint un expedient disciplinari a un dels funcionaris suposadament implicats.

El Govern defensa Carbonell per haver tingut "un paper actiu a l'hora de detectar les presumptes irregularitats, d'actuar-hi en contra i posar-les en coneixement de la justícia". També recorden des de la Conselleria que encapçala Biel Barceló que, de moment, no s'ha citat a declarar ni en qualitat de testimoni ni com a investigat cap càrrec públic de la seva àrea.

La mateixa directora general ha afirmat aquest dimarts que des de Turisme "sempre intentam atendre de la millor manera possible totes les persones que arriben" i que, pel fet de ser una administració pública, atenen tothom: "Així ho feim i així ho farem".

stats