Publicitat
Publicitat

Armengol guanya les primàries del PSIB-PSOE

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, s'imposa amb un 54,58% de vots en l'escrutini final. Calvo venç a l'àrea metropolitana de Palma i en algunes de les ciutats més grans, amb un total del 45,42% dels suports

L'actual secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha guanyat les eleccions primàries del partit amb un 54,58% de vots en l'escrutini final. L'exbatlessa de Palma Aina Calvo ha obtingut un 45,42% dels vots totals. Armengol és, per tant, l'actual candidata electa del PSIB-PSOE a la presidència del Govern.

Aina Calvo ha guanyat a Palma i a l'àrea metropolitana i, en general, a algunes de les ciutats més grans: Calvià Llucmajor, Manacor, Santanyí, Son Servera, Esporles i Felanitx, entre d'altres, són alguns dels municipis on Calvo s'ha imposat a Armengol.

La secretària general del partit, però, ha aconseguit imposar-se en alguns llocs claus de la Part Forana de Mallorca. La diferència l'han marcat el municipi d'Inca i l'illa d'Eivissa. A Menorca, en canvi, Calvo ha guanyat tant a Maó com a Ciuadella.

Cinc pobles de Balears han registrat un 100% de participació del cens: Lloret, Llubí, Ferreries, Sant Lluis i es Migjorn. La participació per illes ha estat: 81% a Mallorca, 85% a Menorca, 77% a Eivissa i 71% a Formentera.

11.804 militants i simpatitzants socialistes han votat en les primàries organitzades avui pel PSIB-PSOE per triar entre Francina Armengol i Aina Calvo la seva pròxima candidata a la presidència del Govern, la qual cosa representa una participació del 81% .

La presidenta de la comissió organitzadora de les primàries, Isabel Oliver, ha comparegut poc abans de les 20.30 hores per oferir les dades de participació i celebrar l'"èxit" de la jornada, que, segons ella, demostra que "moltes persones creuen en el projecte socialista".

A Mallorca han anat a votar el 81% dels militants i simpatitzants inscrits, a Menorca el 85%, a Eivissa un 77% i a Formentera el 71%.

"Gràcies a tots els inscrits , als militants i a tots els que han col·laborat", ha manifestat Oliver, que ha subratllat el caràcter obert de l'elecció de la propera número 1 de la llista electoral socialista al Parlament balear.