Balears 30/06/2017

Un dels detinguts per jihadisme a Mallorca "planejava" apunyalar vianants a Inca

El jutge de l'Audiència Nacional envia a presó provisional als quatre arrestats

Ara Balears
1 min
Els quatre detinguts foren traslladats a l'Audiència Nacional.

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz creu que un dels quatre detinguts per jihadisme a Mallorca "hauria planejat" una "matança" a la plaça de l'ajuntament d'Inca i "hauria manifestat la seva intenció de convertir-se en màrtir".

Pedraz envia a presó provisional, comunicada i sense fiança, als quatre arrestats pel delicte d'integració en organització terrorista i assenyala a l'interlocutòria que un d'ells ha declarat haver planejat algunes "accions violentes" com l'esmentada matança que, pressumptament, hauria consistit en apunyalar els vianants.

A més, aquesta mateixa persona s'hauria pronunciat públicament a favor de la jihad i hauria accedit habitualment a continguts per al seu adoctrinament, compartint-los també amb l'ajuda d'aplicacions de missatgeria instantània.

Tots quatre, segons el jutge, eren membres d'un grup que "difonia propaganda i adoctrinava a nous membres terroristes i elaborava materials audiovisuals per ser utilitzats en un procés de captació de jihadistes".

Després d'analitzar algunes operacions telefòniques, les vigilàncies, els seguiments i el material audiovisual confiscat, el jutge conclou, a més, que els quatre detinguts són membres d'un grup creat per l'imam i líder salafista Tarik Chadlioui.

stats