Balears 14/12/2017

La dreta d’Eivissa responsabilitza directament Armengol de la situació de Barceló

Tant el Partit Popular com Ciutadans asseguren que la presidenta l’hauria d’haver cessat des de febrer

Armando Tur
2 min
Biel Barceló al Consell d'Eivissa

EivissaEls partits de la dreta eivissenca, el PP i Ciutadans, creuen que Barceló no hauria d’haver arribar a desembre sent vicepresident. Així ho han explicat durant la jornada d'aquest dijous, després que el conseller hagi anunciat la seva dimissió per haver gaudit d’unes vacances a Punta Cana pagades per un empresari turístic.

Des del Partit Popular d’Eivissa, el seu president, Josep Vicent Marí, ha assegurat que durant aquesta legislatura Barceló ha causat “un embolic darrere un altre”, i ha recordat “la llei Frankenstein” i el cas dels contractes amb el seu cap de campanya, Jaume Garau. “Ha estat una imprudència això d’anar-se’n gratis a càrrec d’un empresari turístic a Punta Cana”, ha lamentat Marí Bosó. Tot i això, el president dels populars ha assegurat que “la responsable és Francina Armengol”, qui té la culpa de tenir “un govern inestable” i de mantenir els ciutadans de Balears “enmig d’un constant embolic”.

Per part seva, des de Ciutadans lamenten que Armengol “l’hauria d’haver cessat al febrer”. Així de taxativa s’ha expressat la portaveu de la formació taronja a Eivissa, Irene Torres, qui ha apuntat que “aquest model de Govern no funciona ni funcionarà”, i creu que durant l’any que queda “es veurà un executiu en mode electoral” que “no es preocuparà per la governabilitat”, sinó que només intentarà “evitar casos com aquests”. Des de C’s no entenen que Biel Barceló apel·li a la seva “honorabilitat”, quan “això hagués estat dimitir al primer escàndol”. Torres creu que s’ha tractat d’una decisió 'in extremis' quan la seva carrera política ja estava “acabada”.

Des de l’esquerra, Podem entén que aquesta decisió “és el que toca”. Així ho ha dit la secretària general de Podem a Eivissa, Viviana de Sans, qui ha assenyalat que el Govern “ha de prendre mesures per evitar més canvis” i, sense entrar en si Podem entrarà o no al Govern, ha assegurat que “Mae de la Concha estarà present a tota la negociació que ara hi pugui haver”. Diu que la prioritat ha de ser aconseguir “rematar” tota la “bateria de lleis progressistes” que queden aprovar durant aquesta legislatura.

Per la seva banda, el polític independent Joan Ribas, que encapçalà la candidatura de MÉS a Eivissa a les passades eleccions al Congrés dels Diputats, creu que Biel Barceló “ha pres la decisió correcta”, i recorda que la seva “errada” no comporta “cap malversació ni cap tipus de frau”, sinó que simplement “contradiu el codi ètic que ell mateix es va imposar”. Ribas vol destacar la feina de Barceló a l’impost d’estades turístiques i la Llei de pisos turístics, “que ha estat molt farragosa”. Ribas creu que la decisió “no arriba tard” perquè, malgrat els escàndols, “mai no ha comès cap il·legalitat”.

D’altra banda, des del Consell d’Eivissa, el director insular de Turisme, Vicent Torres, creu que la feina en promoció a les Illes “continuarà com fins ara”, i espera que la dimissió de Barceló no impedeixi el traspàs de competències que s’ha de fer efectiu a la resta d’illes.

stats