Sense data per reprendre les obres del nou Parador d’Eivissa

La secretària d’Estat de Turisme, Matilde Asián, es reuneix amb l’equip de govern de Vila per anunciar que no sap quan es tornaran a posar en marxa aquests treballs, que han estat aturats més de sis anys

El 2011 s'aturaven les obres del Parador de Vila. El projecte, que canvià la morfologia i l' skyline de Dalt Vila, quedà acabat en un 60%, de manera que en queda un 40% per fer. Dintre d'aquest percentatge s'incloïa, entre d'altres parts, el futur aparcament de l'establiment hoteler. Avui la secretària d'Estat de Turisme, Matilde Asián, visitava Eivissa i es reunia amb el govern de Vila i amb el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, per abordar aquest assumpte i tractar de resoldre l'embolic burocràtic que manté aturades les obres.

L'encontre no ha resolt gaires incògnites, i és que la mateixa Asián ha reconegut que no hi ha data per tornar a començar les obres, malgrat que ha assegurat que li agradaria "inaugurar el Parador durant aquesta legislatura". De fet, el president Vicent Torres ha anat més enllà i ha dit que "si enguany no han començat els treballs", espera que abans d'acabar l'any "ja estigui tot resolt i hi hagi data per reprendre la feina".

Un altre dels punts que més interès ha aixecat és el perquè d'aquesta aturada. Des de Turespaña, Asían ha culpat el Consell d'Eivissa de no haver entregat "les preinscripcions" que fa la màxima institució illenca, per tal de poder finalitzar el 40% restant. Davant aquestes acusacions, el president del Consell, Vicent Torres, ha assegurat que "es pensava que ja les havien enviades", però què en tot cas "s'enviaran en la major brevetat possible". Torres ha recordat que la setmana passada la Comissió Insular d'Ordenació de Territori i Patrimoni Històric i Artístic ( CIOTUPHA) va aprovar aquestes prescripcions i que, per tant, els tràmits estan gairebé finalitzats.

En aquest sentit, Asián ha recordat que "si les preinscripcions suposen un augment pressupostari", el tràmit es podria allargar. Torres ho ha negat taxativament, fet que ha despertat alguna suspicàcia a la secretària, qui ha dit que “si el president, que coneix les prescripcions de primera mà, diu que no incrementaran el pressupost, no hi ha d'haver cap problema". La representant de Turespaña ha recordat que, malgrat no existir una partida pressupostària específica per a les obres del Parador a l'esborrany de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2017, l'empresa pública Paradores podria fer front a la inversió amb fons públics.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF