Balears 07/06/2017

6.000 creueristes desembarquen a Eivissa en només un dia

La meitat viatjaven a bord del ‘Celebrity Reflection’, una autèntica ciutat surant que ha estat un dia al dic del Botafoc, a la ciutat de Vila

Armando Tur
2 min
El Celebrity Reflection avui a Eivissa

EivissaEls carrers de la Marina i Dalt Vila es mostraven aquest dimecres una mica més plens del que es té per costum quan el dia es desperta amb sol. “Normalment, quan no plou, els dies són tranquils, però avui s'hi nota afluència de més persones”, explica Lucía Alba, dependenta de la botiga Península. N'hi ha un bon motiu. Avui a Eivissa han arribat quatre creuers, que durant tot el dia han fet escala al port de la ciutat. Tres ho han fet al Botafoc i un, per la seva mida molt més reduïda, ho ha pogut fer al Muro. Entre tots han mobilitzat uns 6.000 passatgers, la meitat dels quals ho feien a bord del ‘Celebrity Reflection’, una autèntica ciutat surant amb capacitat per a 3.000 viatgers.

“Es veu més gent, no sabem si consumeixen molt o poc, però hi ha vida al barri, i això és bo per a tothom”, explica el propietari del restaurant La Solera, Armando Tur, qui assegura que aquest tipus de turistes recauen en els negocis d’hostaleria a tastar “petites tapes i plats per compartir”;, saben que normalment “les menjades importants les fan a bord”. El portaveu de la Federació de Veïns i Comerciants de la Marina, Ramón Cabello, apunta que la despesa per creuerista és més baixa que a altres exercicis i que la tendència no és positiva.

Tot i així, algun comerciant assenyalava que el moviment sí que va acompanyat de vendes, sobretot pel que fa al sector tèxtil. És el cas d'Albert Coquet, propietari de la botiga Oliveres, qui diu que estan “bastant contents” amb les vendes que es fan gràcies a aquests turistes.

Aquest dijous hi arriben tres creuers més i s’espera que l’afluència de turistes pel centre de la ciutat sigui similar a la d'avui. En total, en tres dies, hauran passat pel port d’Eivissa set creuers.

stats