Balears 07/02/2017

Cort limita el nombre de bars i restaurants als carrers per a vianants

Només podran sumar-se tres locals d'oci en un radi de cinquanta metres

Anna Schnabel
2 min
Biel Horrach, Nancy Kerr i Antoni Noguera durant la presentació de la modificació.

PalmaCort posa el fre a la proliferació d'establiments d'oci als carrers peatonals i eixos cívics, segons ha anunciat aquest dimarts la Gerència d'Urbanisme de Palma.

Aquesta és una de les conseqüències de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), presentada avui a Cort, que té l'objectiu de millorar l'actual planificació dels carrers per a vianants de la ciutat i de "mantenir l'equilibri entre l'activitat econòmica i la convivència dels veïns".

En concret, a les zones peatonals que disposin d'un establiment d'oci, només podran establir-s'hi tres locals més dins un radi de 50 metres, tal com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera.

Aquesta mesura només s'aplicarà als eixos d'ús preferent per a vianants, com és el cas del carrer Blanquerna i Fàbrica, i, tanmateix, la regulació no té caràcter retroactiu. D'aquesta manera, la modificació no afectarà els establiments actuals i limitarà tan sols el nombre de futurs locals d'oci i restauració.

Palma, a mida del peató

"La nostra ciutat aspira a ser sostenible i verda", ha assegurat Noguera, en la qual "volem que el vianant ocupi un espai més important". També es pretén, així, "mantenir la diversitat comercial", enfocada especialment al "petit comerç", amb la finalitat "d'evitar un monocultiu econòmic per part del sector de la restauració".

Aquesta modificació, que respon a un dels compromisos per part del Govern actual, vol donar resposta a una de les reivindicacions històriques dels residents, a més dels restauradors, els quals ja varen admetre la necessitat de regular l'oferta de bars i cafeteries. La mesura té la intenció d'evitar "conflictes entre els veïns i els establiments econòmics", la "contaminació acústica" i la sobreocupació de locals d'oci, entre d'altres, que afecten diversos carrers de la ciutat.

Amb aquest canvi, es pretén complementar l'Ordenació Municipal d'Ocupació de la Via Pública, que ha de regular el nombre de terrasses que ocupen els eixos per a vianants a la capital mallorquina, en la qual el Consistori encara treballa.

Tramitacions

Segons ha explicat el director general d'Urbanisme, Biel Horrach, l'aprovació de la modificació del Pla s'aplica des d'avui. Amb tot, per a l'aprovació definitiva, es presentarà demà a la Junta de Govern perquè rectifiqui la normativa i, posteriorment, es durà al ple d'aquest mes de febrer.

stats