MOBILITAT
Balears 12/07/2016

Cort sancionarà a partir d'agost els vehicles que accedeixin a Antoni Maura des del passeig Marítim

Les multes suposaran 90 euros per a tots aquells vehicles no autoritzats. Tot i que el nou pla de mobilitat s'ha implementat aquest dimarts, s'espera restringir el trànsit de motos en un futur

Martí Gelabert
2 min
El regidor de mobilitat, Joan Ferrer, i la directora general de Mobilitat, Josa Arola, en el gir cap Antoni Maura

Palma"No hi ha hagut gaire més problemes que qualsevol dia normal". Així ha celebrat el regidor de Mobilitat de Cort, Joan Ferrer, el primer dia de restriccions als vehicles al gir d'Antoni Maura des del passeig Marítim després de parlar amb la Policia Local sobre els efectes d'aquesta nova normativa.

A partir d'aquest dimarts, només els vehicles autoritzats –busos, taxi, mercaderies, motocicletes, bicis i ACIRE– poden entrar al centre històric de Palma des del passeig Sagrera i per Antoni Maura. Una càmera detecta les matrícules dels vehicles que decideixin girar-hi. Ara bé, les infraccions, segon ha assegurat Ferrer, es començaran a sancionar a partir d'agost. El preu de les multes rondarà els 90 euros. Durant aquest juliol s'enviarà un escrit informatiu a les persones que cometin les infraccions.

CRÒNICA: De la polèmica del caos a la normalitatEn total, es calcula que en els dies de màxima afluència hi passen 4.500 vehicles. Un miler correspon a taxis, mentre que el percentatge de vehicles autoritzats encara no s'ha comptat. Tot i així, Cort destaca que es reduirà el trànsit d'una manera notòria en el centre antic. Ferrer ha detallat que tots els residents de la zona han estat avisats i que hauran d'acreditar-se si no volen ser multats. La resta de vehicles hauran de continuar fins a l'avinguda Argentina i entrar per Jaume III.

Descongestió i transport públic

Tot i així, Ferrer ha reiterat que "l'objectiu de la mesura no és recaptar, és implantar qüestions relatives a la mobilitat sostenible i redistribuir el trànsit". En aquesta direcció, l'equip de govern de Palma treballa per promoure l'ús del transport públic i descongestionar la ciutat. Ferrer ha apuntat, de fet, que la majoria de vehicles que creen congestió són aquells que pujaven per Conquistador, continuaven fins a la plaça de Cort i passaven per la Gerreria sense trobar pàrquing. "Volem que es prengui la decisió més intel·ligent: deixar el vehicle en un aparcament subterrani i fer les gestions a peu o en transport públic", ha entonat Ferrer.

Aquest dimarts també s'ha posat en funcionament la càmera situada davant del teatre Principal. "En moltes ocasions la normativa no es complia". Amb vista a setembre, Cort espera que la resta d'ACIRE entrin en funcionament.

Pel que fa al trànsit de motos, les associacions de veïns estan en contra de la lliure circulació a les zona ACIRE. El Consistori ha recollit favorablement aquestes crítiques i per a la propera mesa s'estudiarà restringir-hi la circulació, modificant l'ordenança.

stats