Les cooperatives del camp eivissenc al·leguen en massa contra el PTI

Creuen que la norma urbanística cautelar no té en compte els seus interessos en no diferenciar les seves construccions de les purament especulatives

Els pagesos d’Eivissa no estan contents amb la norma cautelar que canvia el PTI fins la redacció d’un definitiu per part del Consell d’Eivissa. Des de les cooperatives del camp entenen que no és just que es tracti les seves construccions de la mateixa manera que qualsevol ampliació d’una casa amb intencions especulatives. En aquest sentit l’alcalde de Sant Joan, Antoni Marí ‘Carraca’, ha confirmat que les tres cooperatives del seu municipi han presentat al·legacions perquè volen fer entendre al Consell que ells no han de tenir impediments “per poder construir un magatzem pel tractor o una caseta per les eines del camp”.

Diu ‘Carraca’ que aquesta llei només s’ha fet “des de Vila” i pensant “en aquell xalet que es construeix al peu d’una muntanya no es sap perquè”, però que les restriccions afectaran molt més “a la gent del camp”. Per això no és d’estranyar que al seu ajuntament s’hagin recollit més de 800 al·legacions.

Marí ha recordat que, a més, més de la meitat del terreny de Sant Joan entraria dintre d’algunes de les figures de protecció que estableix la norma cautelar, com zones boscoses, ANEIs o zones inundables i que, per tant “ es perden els drets d’herència com els permisos de segregació”, ja que “en llegir la lletra petita” diu que queden vists que “els grans titulars” no són per tothom. Recordem que la norma cautelar prohibia les segregacions derivades del canvi de titular d’un terreny, a no ser que aquestes fossin motivades per una herència directa.

Per la seva banda el grup Popular al Consell, continua la batalla contra aquesta normativa exigint que “s’ampliï el termini d’al·legacions”. Recordem que l’oposició va demanar que aquesta norma fos declarada “nul·la” per tractar-se “d’una reforma del PTI per la porta del darrera” .

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF