Balears 09/02/2015

Una acta de la mesa de contractació de Son Espases va arribar redactada a la reunió

Era la que va demanar els informes als col·legis professionals que acabaren canviant l'adjudicatari

Q. Torres
2 min
La funcionària del Servei de Salut, Margalida Ensenyat, a la Comissió de Son Espases / ISAAC BUJ

PalmaL'acta de la mesa de contractació de Son Espases del 6 d'octubre de 2006 va arribar redactada a la reunió. Aquesta acta era la que acordava demanar informes als col·legis d'Enginyers i d'Economistes, uns informes que acabaren servint per canviar d'adjudicatari i no atorgar el concurs de construcció i manteniment de l'hospital a OHL, com inicialment estava previst, sinó a Dragados, que és qui finalment el va guanyar.

Així s'ha posat de manifest en la comissió d'investigació de Son Espases, on aquest dilluns ha comparegut la persona que va redactar aquesta acta sense formar part de la mesa de contractació ni assistir a la reunió. La compareixent, Margalida Ensenyat, era la secretària del director econòmic i financer del servei de Salut, Juan Sanz, que a la vegada era qui presidia la mesa de contractació. Ensenyat ha explicat que Sanz li va demanar a primera hora del matí que redactàs un escrit en una plantilla d'una acta de la mesa de contractació. Ha assegurat que en aquell moment no era conscient que era una acta i va ser després quan va saber que aquesta acta es redactà abans de la reunió de la mesa perquè alguns membres d'aquesta van comentar que era estrany que l'acta arribàs redactada. També va ser temps després que va accedir a l'expedient per uns altres motius i va comprovar que l'acta que ella havia escrit formava part de l'expedient com una acta d'una reunió a la qual ella no havia assistit. De fet, es diferencia de la resta perquè és l'única escrita en català.

La secretària ha reconegut també que aquesta no era la seva funció ordinària perquè no formava part de la mesa de contractació, que tenia el seu equip per fer-ho. Ha dit que en va demanar explicacions, però no li'n van donar, i es va limitar a complir ordres ràpidament. També ha reconegut que no li havia passat mai ni li ha tornat a passar. Ensenyat ha assegurat que no sap qui va redactar el document original que li va entregar Sanz i just ha pogut dir que no duia cap anagrama ni logotip ni segell distintiu.

stats