TERRITORI
Balears 09/07/2016

El foc ha consumit gairebé 60 hectàrees en la primera meitat de l'any

S'han declarat 58 incendis, segons les dades que ha presentat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca

Ara Balears
2 min
Una brigada de l'Ibanat efectuant tasques d'extinció.

PalmaAprofitant l'onada de calor que ha arribat a les Illes, la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha fet públiques les dades relatives als incendis que ha patit el territori en els primers sis mesos de l'any. En els 58 incendis que s'han declarat a les Illes en aquest període s'han cremat un total de 59,13 hectàrees de terreny.

En un comunicat, la conselleria considera que, fins ara, ha estat un any positiu si es tenen en compte les especials condicions meteorològiques extremes de la primavera i l'estiu, amb una ona de calor de gran intensitat i durada i escasses precipitacions que fan preveure una campanya "molt complicada".

No obstant això, destaca aquest departament, "la rapidesa i eficàcia dels mitjans d'extinció i el comportament responsable i el sentit comú dels ciutadans en matèria de prevenció han permès uns bons resultats quant a l'afecció d'incendis forestals".

Des de la Conselleria de Medi ambient Agricultura i Pesca es vol llançar un missatge de "constant precaució i prudència" que enllaça amb tota la campanya de publicitat sobre la sensibilització dirigida a la ciutadania de l'autoprotecció. En aquest enllaç es pot trobar més documentació.

Dels 58 sinistres totals en les Illes Balears, 21 han ocorregut a Eivissa, 1 a Menorca, 1 a Formentera i 35 a Mallorca. El nombre de sinistres per aquestes dates està dins de la mitjana dels últims 10 anys.

Quant a les dades de superfície afectada, 59,2 hectàrees, aquesta també se situa dins de la superfície mitjana afectada dels darrers 10 anys, a excepció de 2011, quan va ocórrer el gran incendi de la serra de Morna d'Eivissa en el mes de maig.

De totes maneres, cal advertir que les dades estadístiques de superfície afectada pels incendis forestals, especialment en plena campanya de risc d'incendis, poden veure's alterades dràsticament a qualsevol moment en cas d'ocórrer un gran incendi forestal, tal com va ocórrer a Morna el 2011.

stats