Balears 05/05/2016

Constituïda la Comissió d'Experts per definir el model lingüístic escolar

El conseller d'Educació, Martí March, ha presidit aquest dijous la constitució d'aquest organisme, que aportarà els seus coneixements per assessorar en el debat de la llengua als centres educatius

Martí Gelabert
1 min
Constitució del comitè d'experts

PalmaEl conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha presidit aquest dijous la constitució de la Comissió d'Experts per debatre i dur a terme un estudi sobre el model lingüístic escolar a Balears. Segons la Conselleria, servirà de base per a un consens amb la comunitat educativa.

Aquest organisme aportarà els seus coneixements científics en àmbits molts diversos per assessorar en el debat del model lingüístic escolar de les Illes. Deu persones, proposades per la comunitat educativa, l'integren. Entre els noms que el componen, s'hi troba el del director del Departament de Pedagogia, Bernat Sureda; el doctor en Filologia Catalana, Joan Melià i el membre de la Secció Filològica de l'IEC, Nicolau Dols Salas. Les persones que el completen són Miquel Sbert, Bartomeu Canyelles, Antoni Quintana, Maria Juan Garau, Bàrbara Sastre, Margalida Coll i Bartomeu Quetglas.

Un comitè d'experts treballarà pel nou model lingüísticEls sindicats han reclamat en diverses ocasions ajornar el Decret de llengües estrangeres fins que es disposi del model lingüístic. El sindicat UOB considera que la implantació del decret que regularà la llengua sense haver aclarit abans quin és el model lingüístic necessari és "passar l'arada davant el bou".

stats