Publicitat
Publicitat

Els consells i Cort incompleixen els terminis per informar la Sindicatura de Comptes

El termini acabava el 15 d'octubre 

Els quatre consells insulars i l'Ajuntament de Palma han incomplit els terminis a l'hora de facilitar els seus pressupostos generals a la Sindicatura de Comptes de les Balears. L'exercici de 2016 s'havia d'entregar abans del 15 d'octubre, segons ha informat l'ens aquest dimarts a través d'un comunicat. Les cinc institucions estan entre les 25 entitats locals que han sobrepassat el termini establert

"La conseqüència més important de la manca de rendició de comptes és que no permet la fiscalització de l'activitat pública que tenen encomanada pels òrgans de control extern –Tribunal de Comptes i Sindicatura de Comptes–", ha explicat l'òrgan de control. Ha afegit també que, amb aquesta "manca de col·laboració" per part de les administracions públiques, "s'impedeix la contribució a la regeneració democràtica necessària". També han assenyalat que dificulta el dret de la ciutadania a accedir de manera transparent a la informació sobre la gestió dels doblers comuns.

La Sindicatura ha ressaltat que les 25 corporacions locals que no han retut comptes són 19 ajuntaments, tots els consells i dues mancomunitats (Eivissa i Tramuntana), que en total representen el 32,5% de les entitats obligades a informar abans del 15 d'octubre. D'altra banda, representen el 59% del total del pressupost inicial consolidat de despeses per al 2016. 

Altres municipis que es troben entre els que han incomplit els terminis, a banda de Palma, són Sant Antoni, Andratx, Muro, Alaró, Algaida, Esporles i Sineu. Les que no reten comptes en el termini establert s'"enfronten a la possibilitat de no tenir accés a transferències per participació en tributacions estatals i ser sancionades per infracció molt greu". 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF