Balears 28/09/2016

El Consell Escolar de Mallorca es constitueix després de cinc anys inactiu

Pretén apropar-se a tots els actors implicats i treballar per al pacte educatiu que defineixi les polítiques d'actuació

Martí Gelabert
2 min
Primera reunió del Consell Escolar de Mallorca

PalmaEl Consell Escolar de Mallorca (CEM) s'ha constituït aquest dimecres després de cinc anys d'inactivitat, i ja ha començat a fer feina. El vicepresident del Consell insular, Francesc Miralles, ha destacat que "pretén ser un òrgan de participació, debat i reflexió sobre les necessitats educatives dels pobles de Mallorca". En aquest sentit, Miralles ha expressat que "s'han d'aprofitar els instruments que tenim per fer participar la societat en la definició de les polítiques en benefici de l'interès general".

Miralles creu que s'ha de "replantejar el funcionament i treballar per allò que defineix la política educativa d'aquest mandat". És a dir, "treballar per un pacte per l'educació i establir els fonaments per a una política educativa d'aquesta terra que traspassi els mandants dels diferents governs".

Després d'aquests cinc anys d'inactivitat, i d'un any de feina per part del Consell insular per reactivar-lo, el CEM pretén ser "molt a prop a la comunitat educativa". Ho ha explicat així el seu president, Miquel Oliver, qui també ha destacat que "la competència bàsica del CEM és el mapa escolar", per tal de tractar els temes d'escolarització i equitat, ja que és una de les seves competències. Aquest dimecres es començarà a fer feina en aquesta direcció perquè la resolució sigui "discutida i consensuada", per tal d'enviar les propostes a la Conselleria d'Educació i Universitat.

Membres del Consell Escolar de Mallorca

A més a més, tant Oliver com Miralles han explicat que un dels objectius fonamentals és engegar un procés de reestructuració de canvi del reglament perquè col·lectius que no hi són representats hi puguin figurar. Des de l'equip del CEM es pretén que aquest sigui "més democràtic i participatiu".

Per part seva, la vicepresidenta del CEM, Francisca Marí, ha definit en tres paraules les bases de la seva constitució: "participació, utilitat i il·lusió". Així, se suma al desig de convertir el CEM en un organisme on "qualsevol pugui aportar la seva forma de pensar". D'altra banda, destaca la "il·lusió de començar de nou i de donar-hi un impuls". Pel que fa a la "utilitat", conclou que és important que "puguem veure'n resultats".

stats