Balears 01/04/2015

El Consell Escolar de les Illes Balears demana a Riera l'ajornament de la LOMQE a Secundària

El màxim òrgan consultiu ha acordat, per 17 vots a favor i 12 en contra, rebutjar els decrets de currículums que tramita Educació pel “caos organitzatiu” que suposaran

Mercè Pinya
1 min
Les entitats de la comunitat educativa, avui després del ple del CEIB.

PalmaEl Consell Escolar de les Illes Balears ha aprovat avui, per 17 vots a favor i 12 en contra, un informe impulsat per la UIB, STEI, FE-CCOO, FETE-UGT, les Cooperatives d'Ensenyament i COAPA, que demana l'ajornament de l'aplicació de la LOMQE a Secundària.

Així, el màxim òrgan consultiu en matèria d'ensenyament no universitari de les Illes Balears s'ha significat a favor que els decrets de currículums de Secundària que ha redactat la Conselleria d'Educació tornin a iniciar la tramitació i permetin una major participació de part de la comunitat educativa, que només va tenir set dies per presentar-hi al·legacions.

La proposta d'ajornar la LOMQE ha aconseguit el suport de la comunitat educativa, més el del Consell Insular de Formentera. “És una qüestió de sentit comú”, ha afirmat el president de FAPA Mallorca, Vicenç Rodrigo, després del ple. Des de la comunitat educativa apunten al “caos organitzatiu” que suposaria l'aplicació de la nova llei a Secundària a partir del curs que ve atesa la “premura” per arranjar els horaris i personal a què els equips directius hauran de fer front. Concretament, els 17 vots corresponen als representants de la UIB, STEI, FE-CCOO, FETE-UGT, Cooperatives d'ensenyament, ANPE, USO, Col·legi de doctors i llicenciats, Consell Insular de Formentera, Escola Catòlica, Confaecib i Coapa.

El dictamen del Consell Escolar de les Illes Balears és preceptiu, però no vinculant. “Esperem que la Conselleria d'Educació en faci cas, feim un crit a la sensatesa”, ha afegit Rodrigo.

stats