SALUT
Balears 19/10/2017

Es confirma un nou positiu de legionel·losi a Palmanova

El brot del bacteri detectat a diferents hotels del nucli calvianer ha afectat un total de 19 persones, una de les quals, un home de 70 anys, va morir

Efe
2 min
El departament de Salut ha començat a analitzar diferents punts de sortida d'aigua dels hotels implicats per establir l'origen del bacteri.

PalmaLes 19 persones que fins aquest dijous han resultat afectades pel brot de legionel·losi registrat a Palmanova, una d'elles un britànic de 70 anys que va morir, són turistes de quatre països europeus i una empleada espanyola d'un dels set hotels entre els hostes dels quals se n'han detectat casos.

Segons ha informat un portaveu de la Conselleria de Salut, s'ha confirmat un positiu per legionel·losi en un segon hotel, després que en la investigació duta a terme des que es va detectar el brot fa dues setmanes es trobàs un primer focus a l'hotel amb major concentració de casos: nou, inclòs el cas comunicat aquest dijous.

No obstant això, les mateixes fonts han indicat que el fet que es detectin bacteris de legionel·la no significa que aquesta sigui la font de la infecció.

El nou cas, com la gran majoria dels anteriors, ha estat comunicat a través del Ministeri de Sanitat per autoritats sanitàries britàniques, ja que l'afectat va desenvolupar els símptomes quan ja havia tornat al seu país.

A partir de les infeccions constatades fins ara el departament autonòmic de Salut Pública ha pres mostres a 74 punts de sortida d'aigua tant dels 7 hotels amb hostes afectats com a sistemes de reg, dutxes públiques, fonts, sortidors de piscines i nebulitzadors.

Les mostres es van anar recollint a partir de la comunicació de casos i els cultius per determinar si contenen legionel·la triguen entre 10 i 15 dies, per la qual cosa no es descarten nous positius ni que notificacions de nous casos obliguin a ampliar la presa de mostres.

Els set hotels amb clients afectats es troben en una àrea propera, per la qual cosa el o els focus de la infecció podrien estar en els mateixos establiments o en espais de la via pública.

Tretze dels malalts són de nacionalitat britànica, dos són francesos, un danès, un altre txec i la treballadora és espanyola. Els que no estan recuperats evolucionen favorablement, segons les mateixes fonts.

El britànic de 70 anys que va morir l'11 d'octubre a l'hospital Son Espases de Palma patia diabetis, leucèmia crònica i cardiopatia isquèmica.

stats