TRIBUNALS
Balears 06/06/2016

El conductor que matà la corredora de Palma reconeix que anava begut i drogat

"Deman perdó, em sap molt de greu. Mai no vaig voler fer mal a ningú", ha dit l'acusat mirant els familiars de la víctima

Agnès Antich
2 min
El conductor el dia que passà a disposició judicial i hagué d'estar en presó preventiva.

PalmaEl conductor que causà la mort d'una dona de 44 anys que corria per l'avinguda Picasso de Palma el mes de juliol de 2014 ha reconegut que havia pres alcohol, drogues, conduïa a molta velocitat i perdé el control del vehicle. El jove, en la declaració davant el titular del Jutjat Penal número 7 de Palma, Eduardo Calderón, que jutja el cas, ha explicat que en el moment de l'accident havia begut unes 6 cerveses i havia pres cocaïna i speed. El jove s'estavellà contra la dona en un revolt molt llarg, a prop del col·legi Sant Gaietà.

La Fiscalia l'acusa d'homicidi imprudent per conducció temerària amb l'atenuant d'addicció greu i ha rebaixat la seva petició de pena de 4 a 3 anys de presó, més 87.645 euros de responsabilitat civil. La defensa de l'acusat hi està d'acord. Malgrat la sintonia de la defensa i l'acusació pública, els familiars de la víctima no han volgut acceptar cap acord i s'ha hagut de dur a terme el judici. L'advocat de l'acusació particular, personat en representació de la família de la difunta, demana 5 anys de presó per al conductor, perquè considera que se li ha d'imposar la pena màxima.

El jove ha assegurat que cada dia prenia drogues, que hi estava enganxat des dels 14 anys, que a 24 anys ja havia estat en el programa de desintoxicació de Projecte Home i que en sortir de la presó preventiva, després dels fets, tornà a ingressar a l'entitat per dur a terme un tractament contra les seves addiccions. Ara ha contat que es troba en la darrera fase de la teràpia, que també ha implicat participar en un programa de reinserció laboral i actualment fa feina.

"Deman perdó, em sap molt de greu. Mai no vaig voler fer mal a ningú", ha dit l'acusat mirant els bancs de darrere, on seien familiars de la víctima. Tot i que primer ha dit que anava a 80 quilòmetres per hora, en una zona on la velocitat màxima són 40 km/h, després, en resposta a preguntes del seu advocat, ha reconegut que podia anar a 100 quilòmetres per hora.

L'acusat ha dit que arribava tard a un partit de futbol a Son Roca i per això tenia pressa. Sembla que minuts abans de l'accident envià a un grup de WhatsApp: "Arrib molt just". I ell ha admès que conduïa escrivint pel mòbil. Un policia local ha declarat que quan el conductor perdé el control del vehicle anava a 107 quilòmetres per hora i que va fer uns 98 metres des que començà a frenar fins que s'enfilà damunt la vorera i quedà aturat. A més, les anàlisis posteriors demostraren que el jove, a part de les drogues que havia ingerit, quadriplicava la taxa d'alcoholèmia.

De fet, un testimoni, que caminava per la zona, va veure que el cotxe anava molt aviat i pocs segons més tard sentí el xoc. No va presenciar l'impacte, però va córrer tot d'una cap al lloc dels fets per veure què havia passat. El judici ha quedat vist per a sentència, a l'espera de la decisió del jutge.

stats