Balears 19/09/2017

Company demana la dimissió d'Abril per titllar de "neofeixista" la cimera del PP contra el referèndum

El coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca està disposat a acceptar "si demanen la dimissió d'Álvaro Gijón i Mabel Cabrer"

Jaume Vinyas
2 min
El president del PP, Biel Company, aquest dimarts, al Parlament.

PalmaEl president del PP, Biel Company, ha demanat aquest dimarts la dimissió del coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, per haver titllat, ahir, de "neofeixista" la cimera que ha convocat el PP per a aquest cap de setmana a Palma per reforçar el missatge unitari del partit contra el referèndum de Catalunya.

"El que ha de fer el senyor Abril és retractar-se immediatament per unes declaracions insultants i antidemocràtiques", hi ha afegit Company, qui ha acusat Abril d'haver incomplert una resolució del Parlament, aprovada a la Comissió d'Assumptes Generals i Institucionals el 2011 a instàncies del PSIB, que assenyala que "el Parlament reprova l'ús de conceptes com 'dictadura' o 'nazisme', en referir-se a disposicions portades a terme per governs democràtics, així com a accions dutes a terme per diferents moviments socials de forma pacífica, perquè suposa una banalització del sofriment que les dictadures han generat en el segle XX".

En aquest sentit, el líder del PP ha anunciat que presentarà una queixa a la Mesa del Parlament "per unes declaracions impròpies i que inciten a l'odi". "Avui demanam al senyor Abril que parteixi a ca seva, tot i que segurament no ho faci. Viu massa bé a la política", ha afirmat Company. Abril, per la seva banda, s'ha negat a rectificar les declaracions tot acceptant que podrien ser matisables. "Podríem parlar de postfeixisme, neofeixisme o feixisme", ha assegurat. Pel que fa a la petició de dimissió, ha indicat a Company "que esperi assegut", tot i que hi ha afegit que "el dia que demanin la dimissió d'Álvaro Gijón o de Mabel Cabrer (còmplice necessària de Jaume Matas) me n'aniré tranquil a casa".

Podem dona suport a Abril

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha fet seves, posteriorment, les paraules d'Abril i també ha qualificat de "neofexisita" la cimera popular a Palma. En aquest sentit, ha assenyalat que ha convidat en nom de la formació dels cercles MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Gent x Formentera i El Pi a participar en l'assemblea de batles i càrrecs electes que està organitzant, per a aquest proper cap de setmana, per manifestar el suport al referèndum. "Els partits han de decidir si estan a Palma, amb el PP, o a Navarra, amb les forces parlamentàries", ha dit Jarabo, qui ha assenyalat que, de moment, cap grup parlamentari balear no li ha confirmat assistència, tot i que ningú no ha tancat la porta a assistir-hi.

stats