MÉS per Mallorca vol que Cabrer respongui personalment de la sentència del Club de Vela d’Andratx

Els ecosobiranistes estimen que la sentència del Tribunal Suprem pot suposar 20 milions d’euros a l'erari públic

MÉS per Mallorca ha demanat aquest dimarts al Govern que es pronunciï sobre si demanarà responsabilitat patrimonial i econòmica a la diputada del PP Mabel Cabrer, arran de la sentència del Tribunal Suprem que anul·là, el mes de juny, l'adjudicació de la gestió de les instal·lacions del Club de Vela Port d'Andratx, realitzada el 2006, quan Cabrer era consellera d'Obres Públiques.

Segons Abril, l'anul·lació de la concessió pot suposar una despesa de 20 milions d'euros a l'erari  públic. "Una altra hipoteca intolerable gràcies a la 'bona gestió' del PP", ha assenyalat. Els ecosobiranistes han sol·licitat formalment a l' Advocacia de la Comunitat i a la Conselleria de Territori que expliquin com pensen minimitzar l'impacte d'aquesta sentència, com gestionarà l'anul·lació judicial i si aplicarà l'article 36 de la Llei 40/2015 de règim jurídic del sector públic sobre responsabilitat patrimonial i econòmica.

Cabrer s'ha defensat de les acusacions, en el ple, i ha acusat Abril de "mentider". Segons ha afirmat, la sentència del Suprem anul·la una llei aprovada pel Parlament, quan ella no era diputada, i per tant, segons ha dit, "el responsable és la Cambra".

A més, Cabrer ha acusat la consellera de Medi Ambient durant el primer Pacte de Progrés, Margalida Rosselló, d'haver convocat el concurs i d'"haver-se negat a signar la proposta d'adjudicació quan ja la tenia sobre la taula i va deixar aquest tema, que feia molta pudor, per al Govern de Jaume Matas".

En aquest sentit, ha admès que era sòcia del Club i que, per tant, se'n va inhibir. Finalment, ha explicat, el Govern Matas va intentar donar "una solució global a tots els clubs de les Illes Balears". Arran d'això, el Parlament va aprovar un projecte de llei sobre mesures tributàries, administratives i de funció pública que incloïa una disposició addicional que deixava sense efecte "els procediments de concurs per a l'adjudicació de concessions administratives per a l'ocupació i explotació d'instal·lacions nauticoesportives pendents de resolució".

Cabrer ha conclòs que "no vaig participar en tot l'expedient, ni en via administrativa ni en via parlamentària".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF