Publicitat
Publicitat

MÉS per Mallorca es mobilitzarà contra l'acte “neofeixista” del PP d'aquest cap de setmana

Els ecosobiranistes volen expressar el rebuig a la resposta del govern de Rajoy al referèndum català

El coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha anunciat aquest dilluns que la formació durà a terme qualque tipus d'acció contra la trobada que el PP està organitzant per a aquests propers divendres i dissabte, a Palma, per reafirmar la seva unitat contra el referèndum d'autodeterminació de Catalunya, previst per a dia 1 d'octubre.

Abril ha assenyalat que ja han fet tard per convocar una concentració però que estudiaran avui capvespre, durant el Consell Polític que ha de realitzar la formació, l'organització d'un “acte alternatiu” contra el que ha definit com una “cimera neofeixista”. L'ecosobiranista ha criticat les “pràctiques pròpies del franquisme” que s'estan veient aquests dies en contra del referèndum. “Ens fa vergonya formar part d'aquest estat”, hi ha afegit.

El referèndum podria tractar-se demà al Parlament

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha anunciat, per la seva banda, que està negociant dues esmenes amb MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca a la Proposició no de Llei (PNL) que la formació dels cercles defensarà demà dimarts al Parlament, relativa a la independència i a les garanties del poder judicial.

Aquestes esmenes condemnaran els “atacs a la llibertat d’expressió i de reunió al voltant del referèndum de l’1-O” i “que ens posen davant un ús escandalós de la Fiscalia per fer comparèixer els 712 batles de Catalunya a declarar”, segons ha explicat Camargo.

“Davant aquesta situació –hi ha afegit– és un bon moment per fer una defensa claríssima de la independència del poder judicial, de la separació de poders, de la llibertat d’expressió i dels drets fonamentals d’una democràcia”. “No podem trobar-nos davant una situació en què aquests principis es trobin amenaçats pel partit més corrupte d’Europa”, ha conclòs.

Prèviament, la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha criticat la PNL perquè considera que només servirà “per fer soroll” en un assumpte que no és competència del Govern ni del Parlament.

En aquest sentit, ha augurat que Podem “la planteja per rebolcar-se en el fang i treure tots els temes de corrupció que afecten el PP perquè dels altres no en xerren”. A més, ha afirmat que la proposta és plena d'errors i imprecisions.

Els populars, de fet, han registrat aquest dilluns una esmena de modificació dels tres punts de la PNL de Podem que li canvien totalment el sentit. La PNL, en cas que els populars tinguessin el suport suficient, quedaria així:

1.- El Parlament de les Illes Balears reafirma que en un estat de dret les institucions i els seus
representants no poden incomplir les lleis per aconseguir els seus objectius polítics i, per tant,
rebutja qualsevol acció plantejada al marge de la llei i de la Constitució.

2.- El Parlament de les Illes Balears dona suport a totes les accions i decisions que s'adoptin en
compliment de l'ordenament jurídic per fer complir l'ordre constitucional.

3.- El Parlament de les Illes Balears es reafirma que qualsevol canvi constitucional o normatiu
s'ha d'efectuar seguint els processos legalment establerts.

Prohens ha retret també a la formació dels cercles que callàs quan el Govern al qual dona suport va perpetrar “la purga i la ingerència política més greu” que es recorda a Balears, en referència a la destitució del director de l'Advocacia, Lluís Segura, per, segons ha dit, “no doblegar-se als interessos polítics de la consellera de Presidència, Pilar Costa”.

"En el nostre estat de dret quan no t'agrada una sentència hi pots recórrer en contra, però és inadmissible i inaudit criticar una sentència en seu parlamentària, cosa que només se li pot ocórrer a Podem, que té els referents polítics que té", ha conclòs.