Balears 15/02/2017

Les clàusules lingüístiques de Cort no poden obligar Melià a exigir el català al palau de congressos

La portaveu de l'Ajuntament, Neus Truyol, ha explicat que les condicions i els plecs del contracte són previs a l'aprovació de la nova normativa

Martí Gelabert
1 min
El palau de congressos de Palma

PalmaLes condicions i els plecs del contracte amb Melià per a la gestió del palau de congressos són anteriors a les clàusules socials, ambientals i lingüístiques que aprovà Cort. Per aquest motiu, Melià només es veu obligat a complir les condicions marcades en el moment de l'elaboració del contracte de lloguer. Ho ha explicat la portaveu de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, amb relació a l'oferta de places de Melià sense el requisit de català per al palau de congressos. Per tant, no es pot exigir que el català sigui ni requisit ni mèrit.

La intenció de Cort és que en les noves contractacions sí que se segueixi aquest procediment. Ho explicà l'equip de govern en la presentació de la normativa que regula la contractació de productes i serveis per part del Consistori l'octubre passat. Tant el SOIB com Palma Activa han obert el procés de selecció per a 32 llocs de feina. Des de recepcionistes fins a cambrers, passant per caps de sector, de partida i cuiners. Entre els requisits lingüístics es destaca dominar el castellà i un alt nivell d'anglès i es tindrà en compte el coneixement d'altres llengües.

Així com, per exemple, a les noves concessions per a la gestió de les platges sí que hi ha requisits, en les antigues tampoc no es pot aplicar fins que no es renovi. És el cas de la platja de Palma, ha explicat Truyol. "El compromís, el teníem, però no l'eina jurídica", ha recalcat la portaveu, exposant la necessitat de tenir un marc legal establert per exigir a les empreses requisits.

stats