Cort inclou requisits socials, ambientals i lingüístics en els seus contractes

El PP ha acusat l'equip de govern de "sectarisme lingüístic"

L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts la normativa que regularà en breu la contractació de productes i serveis per part del Consistori, i que preveu requisits de protecció social dels treballadors, preservació del medi ambient i utilització del català.

"Avui es marca un abans i un després en la contractació pública responsable, donarem exemple i esperam que la resta de la societat s'hi sumi", ha assegurat el batle de la capital, José Hila, en donar a conèixer a agents socials, petits i mitjans empresaris i representants del tercer sector la nova instrucció per realitzar contractes públics.

Hila ha ressaltat que "la contractació pública no només s'ha de mesurar en termes econòmics, també ha de tenir en compte aspectes com la contractació de persones en exclusió social, de petites i mitjanes empreses que fins ara no podien competir amb les multinacionals i d'empreses que donin estabilitat laboral a les seves plantilles, entre d'altres".

També es tindran en compte condicions com les mesures d'igualtat entre dones i homes en les empreses licitadores i l'ús del català per part de les empreses, segons informa Cort en un comunicat.

La regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi, ha aclarit que "no tots els contractes tindran les mateixes clàusules perquè cada matèria requereix un tipus de protecció o un altre".

La instrucció serà aprovada per la junta de govern i entrarà en vigor quan es publiqui en el Butlletí Oficial de la Comunitat. A més, una comissió de seguiment dels contractes públics vetlarà pel compliment de les clàusules socials establertes en els concursos.

El PP acusa l'equip de govern de "sectarisme lingüístic"

Marga Durán ha criticat que les noves condicions no s'han negociat

El PP, principal grup de l'oposició al govern municipal d'esquerres, ha criticat que les noves condicions de contractació no s'hagin negociat amb "el tercer sector" i amb tots els partits amb representació en el Consistori.

La portaveu popular, Marga Durán, ha posat l'accent en el "sectarisme lingüístic" que denota la normativa presentada per Hila, per puntuar aspectes com ara que les empreses licitants retolin i emetin factures en català.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF